En idrettshall er blitt omgjort til mottak for ukrainske flyktninger i Halle an der Saale i Sachsen-Anhalt den 21. mars 2022. Foto: Klaus-Dietmar Gabbert / DPA via AP / NTB.

Idet tilstrømningen av asylsøkere til Tyskland er på sitt høyeste siden migrasjons­bølgen i 2015–16, overveier lokal­myndigheter i distriktet Fürsten­feld­bruck utenfor München å konfiskere både private og offentlige eiendommer for å skaffe asylsøkere innkvartering.

Det opplyser Thomas Karmasin (CSU), som er rådmann i Fürstenfeldbruck i Bayern, en av de ca. 300 såkalte landkretsene, som er sammenslutninger av kommuner, i Tyskland til Süddeutsche Zeitung.

Landråden er imot å rekvirere flere av skolenes gymsaler for å skaffe tak over hodet til menneskene som kommer til Tyskland som flyktninger og asylsøkere, skriver den tyske avisen.

Thomas Karmasin. Foto: Facebook.

Tilstrømningen er kraftig både fra Nord-Afrika, Midtøsten og Ukraina, og mottakskapasiteten i Fürstenfeldbruck ventes å bli sprengt om ikke lenge, sier Karmasin.

Og hvis den eksisterende innkvarteringen ikke lenger rekker? Da kan offentlig eller privat eiendom bli beslaglagt for innkvartering av flyktninger, heter det. Utredningene har allerede begynt.

I tillegg til de rundt 150.000 ukrainerne som er kommet til Bayern på grunn av krigen i hjemlandet, har tilstrømningen av asylsøkere fra Syria, Afghanistan, Irak og Tyrkia økt kraftig de siste ukene, skriver Süddeutsche Zeitung.

Situasjonen i øyeblikket sammenlignes stadig oftere med 2015, da daværende statsminister Angela Merkel åpnet grensene for asylsøkere fra Syria på grunn av krigen der, og Tyskland til slutt endte opp med i størrelsesorden en million nyankomne, ikke bare fra Syria.

 

Kjøp billetter til Document-møtet i Ulsteinvik her!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.