Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Skjermbilde NRK. 

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) fordømmer de russiske angrepene mot sivile mål i Ukraina mandag.

– I dag, på vegne av Norge, vil jeg si at vi sterkt fordømmer bombingen av sivile mål som har funnet sted i Ukraina. Dette er et uakseptabelt angrep mot sivile, sa statsministeren i en pressekonferanse mandag.

– Atomtrusler, mobilisering, falske folkeavstemninger og annektering av områder er simpelthen uaksapelt og må motarbeides av resten av Europa, la han til.

Finlands president Sauli Niinistö var også til stede på pressekonferansen, som fant sted etter et møte mellom de to.

Støre åpnet pressekonferansen med å si at Norge ikke har noen bedre venn enn Finland og den finske presidenten. Støre fortalte hvordan de to landene har hatt ukentlig kontakt de siste ti månedene.

– Jeg er glad for å se at Finland er på vei til å bli Nato-medlem. Det er en historisk mulighet for nordiske land å styrke vårt samarbeid, sa Støre.

Både Finland og Sverige har søkt om Nato-medlemskap i kjølvannet av den russiske invasjonen av Ukraina.

Den finske presidenten er i Norge for å ha politiske samtaler med blant annet statsminister Støre. Både Niinistö og Støre deltok også på et utenrikspolitisk seminar på Litteraturhuset i regi av Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI).

(Saken er oppdatert).

Les også:

Den russiske mobiliseringen: De fleste kommer fra fattige områder

Ny bok! Bestill fra Document forlag:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.