Forsvarsministrene i USA, Australia og Japan ble lørdag enige om å øke det militære samarbeidet for å møte Kinas ambisjoner.

– Vi er dypt bekymret over Kinas stadig mer aggressive oppførsel i Taiwanstredet, og andre steder i regionen, sa USAs forsvarsminister Lloyd Austin da han ønsket sine kolleger fra Australia og Japan velkommen til det amerikanske militærhovedkvarteret for Stillehavsregionen.

Torsdag lanserte amerikanske myndigheter en hjelpepakke på 810 millioner dollar til nasjoner på Stillehavsøyene der USA vil øke sin diplomatiske tilstedeværelse.

Visepresident Kamala Harris reiste forrige uke til Japan og Sør-Korea og sa at USA ville handle uten frykt eller nøling i hele Asia, inkludert Taiwanstredet.

Kinesiske myndigheter anser Taiwan for å være en del av Kina, og gjør også krav på det smale stredet som skiller dem fra hverandre.

Harris reiste også til Sør-Korea og besøkte den demilitariserte sonen mellom sør og nord på den koreanse halvøya. Besøket var ment å vise USAs forpliktelse til å forsvare Sør-Korea mot Nord-Korea.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Mimisbrunnrs samlede som E-bøker her

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.