Visepresident Kamala Harris sa feilaktig at USA er i «allianse med republikken Nord-Korea». Slik opptrer USAs «grensevakt».

Hun var på besøk i Koreas demilitariserte sone. Slik bekrefter USAs visepresident forpliktelsen til sikkerheten overfor en helt ny asiatisk alliert.

– USA deler et veldig viktig forhold, som er en allianse med republikken Nord-Korea, sa Harris.

Deretter fortsatte hun med å erklære hvor mye USA støtter Sør-Korea. Grenser har ingen betydning for Demokratenes president og visepresident, Ikke i USA, og ikke mellom de to landene som fortsatt kun er i våpenhvile etter Korea-krigen (1950–53).

Samtidig snakker president Joe Biden med døde mennesker, som Jackie Walorski.

Biden ikke helt ajour: Trodde avdød kongress­kvinne satt i salen

USA Today skriver:

Timer etter at Harris begynte sin avreise tilbake til USA etter sitt fire dager lange besøk i Asia, avfyrte Nord-Korea to ballistiske kortdistanse-missiler i havet, og markerte Nord-Koreas tredje runde med rakettoppskytninger denne uken.

Den fabelaktige pressesekretæren Karine Jean-Pierre uttaler at Nord-Korea er kjent for slike tester, og at Harris’ besøk i Asia var et bevis på USAs «bunnsolide engasjement» for sikkerheten i Japan og Sør-Korea.

Men da bør man vel helst skjønne forskjellen på Sør- og Nord-Korea?


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.