I det som blir omtalt som den største aksjonen noensinne mot den islamske Popular Front of India (PFI), har indisk politi i to omganger gått til massive arrestasjoner av ledere og medlemmer av organisasjonen som fra idag er forbudt i India.

I første slag mot organisasjonen i slutten av forrige uke, arresterte politiet mer enn hundre mennesker, blant dem de fleste av organisasjonens ledere. 

Det indiske National Investigation Agency (NIA) gjennomførte natt til torsdag en samordnet operasjon på 93 steder i femten indiske stater. Alle raidene ble utført på kontorer og hjemme hos PFI-medlemmer som NIA knytter til terrorfinansiering, organisering av terrorleire og rekruttering av jihadister. 

Operasjonen startet klokken 01 og involverte 1500 væpnede politimenn. Totalt ble 106 Popular Front of India-kadre arrestert. Dokumenter, PCer, mobiltelefoner, kniver, kontanter med mere ble beslaglagt, bankkonti stengt og hovedkvarteret stengt og forseglet, skriver Times of India.

I den andre landsomfattende aksjonen igår tirsdag, arresterte PFI mer enn 270 personer i syv stater med påståtte koblinger til den radikale muslimske organisasjonen.

«Forebyggende handlinger»

Politiet i Karnataka sto i spissen for de siste operasjonene. Som et «føre var»-tiltak anholdt de drøyt 80 medlemmer av PFIs politiske fløy, Social Democratic Party of India.

Spesielt skal arrestasjonen av styrelederen for PFI, Abdul Salam, ha kommet som et sjokk på organisasjonen som i en offisiell uttalelse fordømmer aksjonene og sier de aldri vil overgi seg:

– Vi fordømmer de brede, nasjonale angrepene på vår organisasjon og de urettferdige arrestasjonene av våre ledere, samt heksejakten på våre medlemmer og støttespillere. Vi kommer aldri til å underkaste oss et fascistisk regime som for å stilne avvikende stemmer sprer en atmosfære av terror og frykt.

Som svar på arrestasjonene har PFI-sympatisører gjennomført voldelige protester flere steder i Kerala. De skadet offentlig transport, ødela biler, kastet stein og bensinbomber. PFI har oppfordret til streiker og bedt butikkeiere holde stengt.

Politiet beskriver arrestasjonene som «forebyggende handlinger». 

Tidligere iår har Kerala-politiet ryddet i egne rekker ved å fjerne eller overføre utro PFI-sympatisører til «egnede» stillinger.

Indisk politi avdekket tidligere iår et komplott for å konvertere India til en islamsk stat innen hundreårsjubileet for landets uavhengighet i 2047. Seksogtyve personer tilhørende PFI er siktet i saken.

India: – Islamsk stat innen 2047

Det er også blitt avdekket at PFI trener ungdommer i å halshugge ikke-muslimer under dekke av karateundervisning. De ble indoktrinert med sharia-lover og øvd opp i å provosere frem opptøyer.

PFI forbys fra idag

På bakgrunn av PFIs «ikke-konstitusjonelle aktiviteter» forbød myndighetene idag Popular Front of India og dens underorganisasjoner Rehab India Foundation, Campus Front of India, All India Imams Council, National Confederation of Human Rights Organization, National Women’s Front, Junior Front, Empower India Foundation og Rehab Foundation, Kerala.

– The Popular Front of India og organisasjonens medarbeidere og underorganisasjoner er blitt funnet å være involvert i alvorlige lovbrudd, inkludert terrorisme, terrorfinansiering og målrettede, grufulle drap, heter det i en uttalelse fra Indias innenriksdepartement onsdag.

Myndighetene sa at de har funnet «et antall tilfeller av internasjonale koblinger mellom PFI og globale terrorgrupper» samt at noen av medlemmene har sluttet seg til ISIS og deltatt i «terroraktiviteter» i Syria, Irak og Afghanistan.

Popular Front of India beskriver seg selv som en «nysosial» bevegelse som arbeider for å styrke mennesker tilhørende minoritetssamfunn.

India: Det bobler over mellom hinduer og muslimer

 

 


Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.