Putins mobilisering av 300.000 soldater (minst) som skal sendes til invasjonskrigen i Ukraina har skapt protester og frykt blant de som mener at de sendes rett i døden. De som reagerte raskest og hadde råd til det, forlot Russland med fly. Flybillettene ut av landet ble raskt utsolgt. I Armenia landet det fly fra Russland hvert minutt:

Bilkøene ut av Russland har vokst det siste døgnet. Panikken brer om seg og det hopet seg opp ved grensene til Finland, Georgia og Kasakhstan. Finland varslet at de vil stramme inn på visum til russere. Hele 85 prosent av finnene støtter å nekte visa for russere. Utenriksminister Pekka Haavisto sier at Finland ikke ønsker å bli et transittland for russere, og idag stengte Finland grensen. Polen, Baltikum og Belarus nekter også russere adgang.

Her ved grensen mot Georgia var køen på rundt 30 timer i går:

Det er et fåtall som kommer seg ut og bort i tide. Putin hadde allerede tømt fengsler og anstalter for voldelige menn som han hadde sendt til Ukraina. Nå pågår det tvangsverving av vanlige russiske menn i kampalder.

Denne videoen skal vise en «rekrutteringssesjon»:

Bilder og videoer av tvangsvervede russere er å finne på sosiale medier. Mange av dem drikker seg stupfulle på vei til treningsleiren:

Daily Mail

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.