Ifølge Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu har over 200.000 blitt innrullert i den russiske hæren siden det ble varslet delvis mobilisering. Samtidig har mengder av russere rømt landet.

FSB, russisk etterretning, anslo allerede 25. september at over 260.000 russere hadde forlatt landet.

21. september holdt Putin en tale til nasjonen der han varslet om delvis mobilisering for å vinne kampen om Donbass. Samtidig skulle våpenindustrien moderniseres for å kunne produsere flere og bedre våpen.

Dette skjedde etter at ukrainske tropper hadde oppnådd en massiv suksess i nordøst.

Samtidig varslet Putin folkeavstemning i Luhansk og Donetsk, som endte med massivt flertall for å bli en del av Russland. Det er dog stor tvil om hvor reelle disse folkeavstemningene egentlig var.

Det har også vært demonstrasjoner i Russland, og Putin får også kritikk i enkelte medier og av enkelte politikere.

Nå skal altså 200.000 soldater være innrullert. Det vil dog ikke få noen umiddelbar innvirkning på slagmarken, for soldatene må oppdateres og utrustes, ifølge NTB. De skriver også at 147.000 russere skal ha forlatt Kasakhstan, men noen av disse har trolig returnert til Russland.

Norge har merket økt trafikk på vår grenseovergang Storskog. Land som Georgia, Armenia og Finland har meldt om at det har kommet mange russere over grensene.

Les også:

En presset Putin kan utgjøre en stor risiko

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her! 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.