Vedum og Aasland har beklaget seg over at det går mye penger til strømstøtte: 40 milliarder. Velgerne burde være takknemlige. Nå viser nye tall at staten tjener 70 milliarder mer enn normalt på de høye strømprisene. Vedum og Aasland har m.a.o. mye å gå på. Det er NRK som melder dette.

– Vi har gjort nye anslag. De viser at staten vil ha ekstraordinære inntekter, utover normalår, fra vannkraften på 70 milliarder kroner i 2022.

Det sier Energi Norges administrerende direktør Knut Kroepelien til NRK.

I januar anslo NRK at staten ville tjene 17 milliarder mer enn normalt på strøm. Etter et halvår var det 26 milliarder. Men nå er det hele 70 milliarder, hvilket forteller om eventyrlige priser og eventyrlige inntekter. For kraftbransjen og staten. Men ikke for forbrukerne.

De totalt 73 milliardene staten får inn i ekstra fortjeneste, fordeler seg på 56 milliarder kroner i skatt, 3 milliarder i merverdiavgift og 14 milliarder i utbytte til eier.

Kroepelien mener at inntektene kommer fellesskapet til gode.

– 70 milliarder viser at vi her dekker inn strømstøtte-ordningen til husholdninger og bedriftsordningen. I tillegg gir vi mulighet for fellesskapet til å finansiere andre velferdsgoder. Så dette er gode nyheter for Norge.

41 milliarder går til strømstøtte.

 

https://www.nrk.no/norge/nytt-anslag_-staten-haver-vel-70-milliarder-ekstra-pa-strom-i-ar-1.16112738

 

<a href=»https://www.documentforlag.no/2022/09/20/lesermote-i-oslo-tirsdag-27-september//»><img class=»aligncenter size-full wp-image-553594″ src=»https://www.documentforlag.no/wp-content/uploads/2022/09/lesermote-tirsdag-27.-september-2022.jpg» /></a>

&nbsp;

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.