Svenske Forsvarskomiteen innkaller til et hastemøte mandag etter Putins kunngjøring om å mobilisere 300.000 russiske reservister til krigen i Ukraina.

Under møtet vil Forsvarskomiteen diskutere sending av mer avanserte våpen til Ukraina, inkludert artillerisystemene Archer og Robot 70.

Riksdagsman Mikael Oscarsson (KD) mener at våpnene kan sendes uten at Sveriges egen forsvarsevne forringes. Han understreker samtidig at et annet formål med møtet er å diskutere hvordan Russlands beslutning om mobilisering påvirker Sverige.

– Det er viktig at Forsvarskomiteen får informasjon om hva den står for, hva myndigheten gjør for vurdering og om det får konsekvenser for vårt nærområde, sier Mikael Oscarsson til TV4.Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.