Tegning: Thomas Knarvik

Nylig var Stortingets utenriks- og forsvarskomité på besøk i Stockholm. Besøket hos vår nærmeste nabo, burde være av den største interesse for alle komitémedlemmer. Stortinget skriver:

Sverige er blant Norges viktigste samarbeidspartnere både økonomisk, politisk, kulturelt og mellomfolkelig. Forbindelsene mellom Sverige og Norge er nær unike i internasjonal sammenheng, og dekker alle samfunnsområder.

Bilateralt og nordisk FN-samarbeid, sikkerhetspolitikk i nærområdene, inkludert den nylig gjennomførte NATO-øvelsen Trident Juncture, brexit, transatlantisk samarbeid og forholdet til Russland er sentrale temaer for møtene i den svenske hovedstaden.

I Riksdagen skal utenriks- og forsvarskomiteen møte parlamentspresidenten, EU-utvalget og kollegaer i utenrikskomiteen og forsvarskomiteen. I tillegg vil stortingsrepresentantene møte blant andre Sveriges EU- og handelsminister Ann Linde, Sveriges forsvarsminister Peter Hultqvist og Jan Eliasson, styreleder i Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI).

‒ Møtene gir anledning til å diskutere utenriks- og forsvarssaker av felles interesse, og orientere hverandre om aktuelle saker. Besøket finner sted mens det pågår viktige politiske avklaringer i Riksdagen. Uavhengig av utfallet av de politiske forhandlingene forblir et bredt bilateralt samarbeid viktig for begge land, sier Anniken Huitfeldt, leder i utenriks- og forsvarskomiteen.

Utenriks- og forsvarskomitéen har 16 medlemmer fra alle partiene på Stortinget, hvorav fire fra Ap. Med på turen var kun medlemmer fra Høyre (3), FrP (2) og Ap (1). Representanter som Audun Lysbakken (SV), Liv Signe Navarsete (Sp), Abid Raja (V) og Knut Arild Hareide (KrF) droppet å utveksle erfaringer med en av våre viktigste samarbeidspartnere. At de sistnevnte også kunne ha nytte av en tur til Rinkeby, får være dagens understatement.

Droppet turen gjorde også komitémedlem og leder av Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre. Tiden har han i stedet brukt på å hisse opp kommentarfeltet på sin egen Facebook-side til å drive eklatant brunbeising og hitling av Per-Willy Amundsen og Christian Tybring-Gjedde.

Årsaken alt dette hatet? Amundsen og Tybring-Gjedde benyttet tiden i Stockholm til også å besøke Jimmie Åkesson og Sverigedemokraterna, og Amundsen skrev om dette slik på Facebook:

I dag har vi vært på komitéreise til Sverige. Absurd å erfare det politiske spillet som foregår. Jimmie Åkesson og SD er de eneste som har en politikk som kan redde Sverige fra total kollaps. Allikevel gjør de andre partiene alt for å hindre dem i å få innflytelse.

Mer skal det altså ikke til før Støre-supporterne går bananas på hans egen Facebook-side. Her er et utvalg:

Det er disse nazistene KRF faktisk støtter.

Nazister har fritt frem i 2018 – noen må ta ansvar her…

Det mangler 1 mann på bildet. Tror han heter Adolf

FrP er jo nazi

Skikkelig skremmende. Vi har ikke behov for slikt brunbeige grums i norsk politikk.

Vi har allerede det bruneste av brune partier i regjeringa.

Ingen overraskelse at rasister støtter andre rasister!

SD noe vi forbinder med brunt grums. […] Og støtter FrP disse, så sier det at FrP ikke er bedre.

Endelig er det noen i toppen i Frp som tør innrømme «slektskapet» med SD! Med Krf i regjeringen er det vel heller tvilsomt om den nazistiske politikken kan overføres til Frp i regjering!

Klart de støtter hverandre, samme ulla, dvs nazier og rasister

nazimen blomstrer desverre [gjengitt korrekt]

Egoismens brune frontsoldatar har indre panikk for seg sjølv. Treng hjelp av folk i kvite frakker.

Den lavpannete Facebook-intelligentsiaen kjenner ingen hemninger, uansett partitilhørighet. Men det gjør nok ekstra vondt for den anstendige Jonas å lese at hans egne tilhengere ikke er det grann bedre enn andres.

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

[simpay id=»280380″]

For andre bidragsmåter, se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂