Demonstranter arresteres i Moskva og andre byer, onsdag 21. sept. 2022. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Over tusen mennesker skal ha blitt pågrepet i demonstrasjoner i Russland onsdag etter nyheten om at Putin mobiliserer 300.000 reservister til krigen mot Ukraina.

Menneskerettighetsorganisasjonen OVD-Info sier at over tusen personer er pågrepet av politiet under demonstrasjoner i 37 russiske byer.

– Vi har ikke sett slike demonstrasjoner i russiske byer de siste fem- seks månedene fordi folk har vært redde for å bli pågrepet, og det er det som skjer nå, forklarer Sky News-journalist Diana Magnay, som er til stede i Moskva.

– Politiet håndterer demonstrantene brutalt, flere mennesker synger «nei til krig» mot politiet, sier hun videre.

Demonstrantene protesterer mot Putin og Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgus kunngjøring om at 300.000 personer i reservestyrkene skal mobiliseres til krigen i Ukraina.

Allerede har mange russere begynt å tenke på hvordan man kan unngå mobiliseringsordren. Enveisbilletter fra Russland til Tyrkia er blitt utsolgt.

Les også: 

Uavhengig russisk ekspert: Krigen i Ukraina kan vare i 20 år

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.