Sylvi Listhaug, FrP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Fremskrittspartiet har formelt bedt justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) stille på Stortinget og redegjøre for voldsutviklingen i hovedstaden.

Det er ifølge NTB partileder Sylvi Listhaug (FrP) og partiets leder av justiskomiteen på Stortinget, Per-Willy Amundsen, som tirsdag sender anmodningen til Justisdepartementet.

Det henvises til det man beskriver som en en urovekkende utvikling med knivstikking, skyteepisoder og trusselhendelser i hovedstaden, og til at politiet flere ganger har advart mot økende og mer brutalisert vold.

Document har ved flere anledninger omtalt denne utviklingen.

De seneste ukene har det vært uvanlig mye grov vold i Oslo. Hele fire skyteepisoder og en rekke knivstikkinger har preget nyhetsbildet, skrev Document nylig.

Nå slår ikke FrP seg lenger til ro med forsikringer fra justisdepartementet om at «Oslo er en trygg by», man  krever klare svar om hva som kan gjøres med en situasjonen mange opplever som ute av kontroll.

– Vi anser det som svært viktig å ta utviklingen på høyeste alvor, og at konkrete tiltak iverksettes så raskt som mulig. Frp mener det er avgjørende at Stortinget er godt orientert om situasjonen for å kunne treffe best mulig beslutninger, sier Listhaug.

Partiet henviser til en rapport fra Oslo tingrett som viser at kniv og machete ble brukt i 29 av 57 volds- og ranssaker tingretten avgjorde mot mindreårige lovbrytere i 2021.

– Både Stortinget og offentligheten har et legitimt behov for å vite at denne utviklingen prioriteres høyt av regjeringen, og at det faktisk iverksettes treffsikre tiltak, sier Listhaug.

Les også: 

Oslo Øst: Mer enn 100 våpen beslaglagt, Kripos advarer om utpressing av unge gutter

To gode bøker av Kent Andersen, bestill dem her:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Husk å støtte Document:

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.