FrPs partileder, Sylvi Listhaug, slår kraftig tilbake mot kritikk om at hun svartmaler Oslo som en utrygg by.

– Er macheter, skudd og ran svartmaling? spør Listhaug, og legger til:

– Masseslagsmål, knivstikkinger, skyteepisoder og slåsskamper med øks, macheter, hammer og murstein, samt barn og unge som blir ranet, slått ned og frastjålet merkeklær og telefoner er nærmest blitt dagligdagse hendelser i Oslo.

Bakgrunnen er en artikkel som politisk redaktør i Avisa Oslo, Eirik Wiggen Mosveen skrev, hvor han kritiserer Listhaug og andre som tør å si at det ikke lenger er trygt i Oslo, og det på grunn av kriminell innvandrerungdom.

– Havner du på feil sted til feil tid kan du komme opp i dramatiske situasjoner, som både kan være skremmende og farlig, skriver Sylvi Listhaug i sitt tilsvar i Avisa Oslo.

Hun liker dårlig den nye taktikken til ledelsen i Oslopolitiet.

– Oslopolitiet ser ut til å feie problemene under teppet og omtaler kriminelle ungdommer som de «sårbare barna våre». De barna som virkelig er sårbare på grunn av disse pøblenes oppførsel snakkes det lite om, tordner FrP-lederen.

Politisk redaktør: – Sylvi Listhaug svartmaler Oslo som en utrygg by

Listhaug viser til at mange barn og foreldre som blir utsatt for vold av kriminelle ungdomsgjenger ofte sitter igjen med store belastninger og senskader, og tør ikke anmelde på grunn av redsel for represalier.

Listhaug er også opptatt av ytringsfrihet.

– Vi må kunne snakke om sammenhengen mellom innvandring og kriminalitet uten å bli møtt med urimelige beskyldninger, sier hun, og utdyper:

– De aller fleste innvandrerungdom er lovlydige og har aldri gjort noe galt, men innvandrerungdom er kraftig overrepresentert på krimstatistikken. Dette må erkjennes.

FrP-lederen viser så til det faktum at antall unge voldsofre blir stadig flere.

– I 2022 ble det på landsbasis satt ny rekord med 4 493 ofre mellom 6 og 15 år, noe som er 8 prosent fler enn i 2021 som også var et rekordår. Denne utviklingen er urovekkende, og det må være fortvilende å se for de foresatte at det er gjerningspersonene som omtales som sårbare av politiet. Det vi hører mest om fra byrådsleder Raymond Johansen, er at Oslo er en trygg by, avslutter Sylvi Listhaug.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.