Frp-leder Siv Jensen advarte i sin tale til landsmøte om kriminalitetsutviklingen i Oslo. Hun frykter hovedstaden vil miste kontrollen.

– De siste årene har vi sett en negativ utvikling i Oslo som bekymrer meg. Vi har vært vitne til flere skyteepisoder, grov vold og kriminalitet på åpen gate. Jeg er bekymret for tryggheten til folk, sa Jensen i sin åpningstale til landsmøtedelegatene som har samlet seg på Gardermoen fredag.

Jensen sier Oslo-politiet forteller om episoder med ungdommer ned i 14–15 årsalderen som truer folk med kniv og at det har blitt mer dagligdags.

– Bare de to første månedene av året har det vært 22 knivstikkinger i Oslo, en dobling fra året før. Bare én av de unge gjengangerne hadde to etniske norske foreldre. Da har vi ikke bare et ungdomsproblem, men et alvorlig integreringsproblem, uttalte Jensen.

– Hovedstaden vår er en tryggere by enn andre byer av denne størrelsen i Europa. Men klokken tikker. Andre storbyer har vært på det stadiet der Oslo er nå, men har mistet kontrollen. Det er en skremmende trend vi ser i Oslo, og det kan skje i andre norske byer. Bergen, Stavanger, Trondheim – hvis vi ikke lykkes, sa Jensen.

Frp-lederen uttalte at det er altfor mange ungdommer med innvandrerbakgrunn i kriminalstatistikken og ba foreldrene gå i seg selv og passe bedre på barna sine.

– Og noen må tenke på hvilken oppvekst de gir barna sine i Norge. For mange unge jenter og gutter vokser opp med foreldre som har tatt med seg en foreldet kultur, en æreskultur som ikke respekterer de grunnleggende verdiene vårt samfunn er tuftet på. Til disse foreldrene har jeg bare én ting å si: Skjerp dere! Kriminalitet er ikke ærefullt, sa Jensen til applaus fra salen.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.