Den armenske Ghazanchetsots-katedralen – også kjent som Den hellige frelsers katedral – i Shusha, Nagorno-Karabakh, fikk store skader under aserbajdsjanske granatangrep den 8. oktober 2020. Foto: David Ghahramanyan / NKR InfoCenter PAN Photo via AP / NTB.

Oppblussing av stridighetene mellom Asberbajdsjan og Armenia har utløst innlegg fra Shervin Najafpour – organisasjonsleder for den kulturelle brobygger organisasjonen CAN, en for oss ukjent organisasjon som ikke nærmere forklares. Den samme Najafpour skriver imidlertid til oss på vegne av Aserbajdsjans ambassadør til Norge, og vil at vi skal ta inn hennes syn siden mediene er fulle av feilinformasjon.

Det vises til Vær Varsom-plakaten.

Ettersom mange av nyhetsbildene vedrørende sammenstøtende inkluderer feilinformasjonen, har derfor Aserbajdsjans Ambassadør krav til å kunne kommentere.

Vi håper at dere vil bidra til en mer balansert mediedekning fremover, og bistår dere gjerne med konkret informasjon og kommentarer.

Vi publiserer Najafpours korreks til red.s artikkel om Nagorno Karabakh, Omringet og alene. Men Najafpour har tydeligvis en tett forbindelse til myndighetene i Aserbajdsjan. Hun er ikke en uavhengig kilde. Vær Varsom-plakaten fungerer heller ikke slik at en ambassade har rett på å få komme med sitt syn på nyheter. Da ville det bli umulig å drive nyhetsformidling. Det man gjør i slike tilfeller, er å sende ut pressemeldinger, men disse får ikke samme oppmerksomhet.

Det er ikke lett å finne ut hva som skjer i Nagorno Karabakh og andre steder i Kaukasus, men det finnes mer uavhengige kilder. En ambassadør vil selvsagt fremme sitt lands syn.

Hybridkrig

Men vi synes å merke en ny informasjonskrig som Aserbajdsjan og Tyrkia hekter seg på. Her er det grunn til å være oppmerksom.

USA vrimler av organisasjoner som arbeider med «informasjon» og korrigering av desinformasjon. Vårt eget Medietilsyn gjør jo også det, og faktisk.no, C-REX-senteret, PST, mediene – alle hevder de bekjemper desinformasjon. Vi vet hva slags desinformasjon de går etter, men de virkelig store truslene hører vi lite om: samarbeidet mellom Det hvite hus og Big Tech, der Det hvite hus ber om at spesifikke journalister blir «tatt ut» etter at det var laget en hit list.

Symbiose og undergraving

Det eksisterer en symbiose mellom Demokratene, Big Tech og mediene som ikke omtales i norske medier, av en innlysende grunn: De er på samme side.

De fører «krig» med sensur og hindring av informasjon, med Twitter og Facebooks blokkering av historien om Hunters laptop i New York Post tre uker før valget som det mest eklatante eksempel.

Forbindelsen mellom Obama-regimet og Big Tech er tett.

Preston Moore. Stillbilde: Gateway Pundit / Rumble.

Plantet propaganda

Preston Moore er advokat og driver med forbrukererstatningsjuss. Han fikk et spørsmål fra organisasjonen Good Information Foundation om han kunne tenke seg å skrive om Trump og 6. januar på Tik Tok, der Moore er en influencer.

Gateway Pundit skriver:

“So, first things first, I get an email from somebody with the Good Info Foundation. I’m going to refer to this person as Jane. Jane sent me a message letting me know she represented the Good Info Foundation and that she was willing to offer a paid collaboration to discuss some topics related to January 6. I said, sure, why not? I’ll learn some more. Jane says the Good Info Foundation will give me $400 to make a post on my page and then share it on Instagram,” Preston said.

Good Info Foundation ledes av en tidligere Obama-tjenestemann, Rick Stengel, President Obama’s Under Secretary of State for Public Diplomacy and Public Affairs from 2014 to 2016.

Moore presenterer hva Good Info ville han skulle skrive, og det er så detaljert at hensikten kommer tydelig frem. De vil han skal plante informasjon som bygger opp under en kriminalisering og rettsforfølgelse av Trump.

“The January 6th Committee investigation has proven an ongoing criminal conspiracy to overthrow our elections and take away our freedoms,” according to Good Info Foundation.

“MAGA Republicans have known all along that Trump betrayed the American people and they have selfishly and cowardly sided with him over freedom. They want to make this a country where men control women, armed white militants control us all, and a handful of wealthy white politicians control our lives and our futures.”

(…)

«Etterforskningen av 6. januar-komiteen har bevist en pågående kriminell sammensvergelse for å velte våre valg og ta fra oss friheter,» ifølge Good Info Foundation.

«MAGA-republikanerne har hele tiden visst at Trump forrådte det amerikanske folket, og de har egoistisk og feigt stilt seg på hans side mot friheten. De ønsker å gjøre dette til et land der menn kontrollerer kvinner, væpnede hvite militanter kontrollerer oss alle, og en håndfull velstående hvite politikere kontrollerer livene våre og fremtiden vår.»

Dette lyder som en beskrivelse av det som har vært Demokratenes program i lang tid. De beskylder Republikanerne for det de selv gjør, og slik har det vært helt siden Russia collusion ble lansert.

Man bygger videre på «Russland» og kobler det til 6. januar. Trump planla og finansierte et konspirativt opprør. Det gir dødsstraff.

Moore blir forsynt med detaljerte punkter for hva han skal skrive.

  • Remind your followers about the images and scenes from the January 6th insurrection
    • Example: “You probably saw this [greenscreen of Jan 6th violence] happen but what a lot of people don’t know is that the violence on January 6th was actually planned and paid for by Trump Republicans.”
  • Talk about the many aspects of their plan and the broad involvement of Trump officials, members of Congress, etc
    • Example: “The Trump campaign paid literally millions of dollars to make January 6th happen.”
  • Make this about consequences – protecting our freedom to vote and ensuring the will of the people prevails
    • Example: “It’s important to know that this wasn’t a one day thing — there is an ongoing threat of political violence or MAGA Republicans trying to overturn elections.”
  • Remind folks that the hearings are not over, and talk about how important it is to stay informed ahead of the midterms in November.
    • Example: “The January 6th Committee is holding more hearings in September and I think you should watch them…”
    • Make this about consequences – protecting our freedom to vote and ensuring the will of the people prevails
    • Focus on the future: The ongoing threat of future violence and attempts to claim and hold power
    • Talk about the danger to our freedom as a country, as voters.

(…)

  • Minn følgerne dine om bildene og scenene fra opprøret 6. januar
    • Eksempel: «Du har sannsynligvis sett dette [grønnskjermen av 6. januar-vold] skje, men det mange ikke vet, er at volden 6. januar faktisk ble planlagt og betalt av Trump-republikanerne.»
  • Snakk om de mange aspektene ved planen deres og det brede engasjementet til Trump-tjenestemenn, medlemmer av Kongressen osv
    • Eksempel: «Trump-kampanjen betalte bokstavelig talt millioner av dollar for å få 6. januar til å skje.»
  • Få dette til å handle om konsekvenser – å beskytte vår stemmefrihet og sikre at folkets vilje råder
    • Eksempel: «Det er viktig å vite at dette ikke var en engangsforeteelse – det er en pågående trussel om politisk vold eller MAGA-republikanere som prøver å velte valg.»
  • Minn folk på at høringene ikke er over, og snakk om hvor viktig det er å holde seg orientert før mellomvalgene i november.
    • Eksempel: «6. januar-komiteen holder flere høringer i september, og jeg synes du bør se på dem …»
    • Få dette til å handle om konsekvenser – å beskytte vår stemmefrihet og sikre at folkets vilje råder
    • Fokuser på fremtiden: Den pågående trusselen om fremtidig vold og forsøk på å gjøre krav på og beholde makten
    • Snakk om faren for vår frihet som land, som velgere.

Moore synes ikke noe om å være mikrofonstativ for Demokratene. Å selge sin integritet for 400 dollar er en dobbel fornærmelse. De tror han er til salgs og tilbyr lommerusk.

Men hvis «alle» mener det samme og du vet at arbeidsgiveren din gjerne ser at du bidrar, kan det bli vanskelig å si nei. Man trenger bare ta noen skritt til for å lage et system som ser ut som en fri meningsdannelse. Obama og Big Tech er hjernen bak dette. Obama instrumentaliserte og politiserte FBI, og Demokratene har nå sitt eget politi på 37.000 og vil omgjøre Skatteetaten til sitt eget politi med 87.000 nye agenter.

Da blir det vanskelig å si nei.

Preston har laget en interessant video. Han spør «Jane» hva som er grunnlaget for å hevde at Trump og MAGA betalte millioner av dollar for at Kongressen skulle overtatt gjennom et kupp. Jane svarer ikke, men sier bare at han ikke trenger gjengi alt.

På Good Infos hjemmeside står det at god informasjon er demokratiets hjerteblod. De som vil kontrollere meningene bruker slik ord, akkurat som Washington Posts «democracy dies in darkness».

– Vi er i en informasjonskrise, skriver Good Info.

– Guess what, de har rett, sier Preston. Han luktet lunta.

 

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.