De som bor i enebolig rammes ekstra hardt av de høye strømprisene i Sverige. Siden prisene forventes å stige gjennom vinteren, gir en familie med et  lite barn opp.

Nå skrur de av strømmen i eneboligen, og flytter inn til farmor, skriver SVT.

– Nu är det stopp, jag vägrar bo kvar i vårt hus, sier Cristian Majhem når han viser regningen for august.

Regningen er på totalt 4.397 svenske kroner för 822 kWh, inkludert nettleie og andre avgifter.

– Det är en chock, det är helt orimligt. Vad kommer att hända till vintern, vad händer när kylan kommer? Det var inte ens kallt i augusti, sier Cristian.

– Jag vågar inte ens tänka på vad en elräkning hamnar på i höst och vinter. Tyvärr måste man ge upp sitt hus för att överleva.

I fjor var strømregningen 10.571 svenske kroner for desember måned. Familien måtte ta opp lån for å ha råd til å betale for å holde varme i huset.

– Jag vågar inte ens tänka på vad en elräkning hamnar på i höst och vinter. Tyvärr måste man ge upp sitt hus för att överleva.

Under vinteren skal familien flytte inn hos Cristians mor i en leilighet i Malmö. Der skal de bo i et halvt år, helt til mars neste år.

Cristian og hans kone har bodd i eneboligen i Södra Sandby siden 2007. For syv måneder siden fikk de en sønn. Cristian er baker og kona er arbeidsledig. De har forsøkt å selge huset, for å redusere kostnadene.

– Men det är ingen som vill köpa huset. Två mäklare har redan sagt att det inte är någon som vill köpa hus.

For de høye strømprisene kombinert med stigende renter har ført til at boligmarkedet i Sverige er i fritt fall.

Boligboblen i ferd med å sprekke i Sverige

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.