Svenska Kraftnät planlegger for en situasjon der strømmen kobles ut i elområde 4 i Sør-Sverige. Samtidig forventer man en strømpris på 10-15 SEK/kWt, før moms, skatt og nettleie.

Også Oslo-området risikere utkobling av strøm, men da i regi av Statnett, skriver Sydsvenskan.

Svenska kraftnät förbereder sig på en tuff höst med perioder av akut effektbrist. I samarbete med grannländerna tar Svenska kraftnät just nu fram planer för kontrollerade strömavbrott någon timme i taget i olika delar av Sydsverige.

Cornucopia har referert saken, siden den er bak betalingsmur.

Kraftsituationen är alltså värst i elhandelsområde 4, och det är där som det uppges bli aktuellt med att bryta strömförsörjningen i vinter. Det hela ska ske högst någon timme i taget och roteras mellan olika områden.

Även Osloområdet kan alltså också komma att kopplas bort på motsvarande vis. Det är Norges största kraftslukare, samtidigt som vattenkraften likt i Sverige hittas i andra delar.

Sør-Sverige opplever som de sørlige deler av Norge lav vannstand i magasinene. Dette vil trolig føre til skyhøye strømpriser, og voldsomme forskjeller mellom prisene i nord og sør, både i Sverige og i Norge.

Man ser for seg strømpriser på opp mot 15 svenske kroner per kWt, før moms, skatt og nettleie.

Ifølge Sveriges Radio forventer kraftanalytikeren Johan Sigvardson minst en dobling av strømprisen til vinteren.

– Till vintern kan elpriserna bli dubbelt så dyra jämfört med toppnoteringen förra vintern, sier han til statsradioen.

I Norge ser det også mørkt ut. Selv med masse nedbør må vi regne med at strømprisen til vinteren holdes på et historisk høyt nivå, over 3 kr/kWt. Hvis regnet uteblir kan prisene eksplodere, og utkobling av strøm og strømrasjonering er allerede på bordet.

Strømstøtten hjelper lite for hytteeiere og bedrifter, som ikke omfattes av ordningen. Massekonkurser kan bli resultatet, mange har allerede kastet inn håndklærne.

Og strømstøtten hjelper ikke mot den skyhøye inflasjonen, som i stor grad skyldes de økte energiprisene. Det holder ikke å peke på Putin.

Kom ihåg att elpriserna och kraftsituationen i Sverige inte är Putinpriser, utan är en konsekvens av åtta år med Miljöpartiet i regering och innan dess fyra år där Miljöpartiet var stödparti åt Alliansen.

Dessa tolv år av katastrofal energipolitik får vi nu betala för och kom ihåg detta andra söndagen i september. Elpriserna var extrema redan i höstas och vintras innan det nya anfallet mot Ukraina i februari.

I mellomtiden observerer og vurderer en handlingslammet og hjelpesløs Støre, med en glisende Vedum på slep.

Det er snart umulig å konkludere annerledes enn at det som skjer er et resultat av en villet politikk. Støre & co ønsker denne utviklingen, for å overføre mesteparten av de private midler over til det bunnløse sluket som utgjør vår stat og våre kommuner.

Hvis det ikke var en villet politikk, så må man anta at noe skulle ha skjedd etter snart et år med historisk høye priser. Men ingenting skjer. Absolutt ingen gjør noe for å fikse sykdommen. I stedet pynter man på symptomene.

Og for hver eneste uke som går forsvinner milliarder til ulike milliardærer og store selskaper som livnærer seg ved ren tilkarringsvirksomhet.

Vi vanlige folk flås, og det hele ender i den dystopiske drømmen til superskurken Klaus Schwab:

You will own nothing, and you will be happy.

Svenska Kraftnät planerar att bryta strömmen i Skåne i vinter – 10-15:- SEK per kWh och kraftbrist väntas

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.