Kan ligge tynt an neste høst: Arbeiderparti-ordfører Runer Bakervik i Bergen, under Festspillene. Foto: Marit Hommedal / NTB

Ett år før kommunevalget høsten 2023 er det blodrøde tall for Ap i Bergen. Partiet har ikke gjort det så dårlig byen siden BT-målingene startet i 2010.

Det er ikke bare på riksplanet det butter imot for regjeringspartiet Ap. Også i lokalpolitikken svikter oppslutningen, i hvert fall ser det svært dårlig ut i Bergen, ifølge en måling av Respons på oppdrag av Bergens Tidende.

VG melder melder at Ap ifølge denne lokalmålingen kun har en støtte fra 14,9 prosent av velgerne i Bergen. Ikke siden BT startet Respons-målingene i 2010 har Arbeiderpartiet hatt så lav oppslutning i byen, skrives det.

Valgekspert Johan Giertsen sier til BT (Bergens Tidende) at resultatet er «den mest ekstreme målingen Bergen har hatt i moderne tid».

Nedgangen er på hele 4,3 prosentpoeng fra forrige måling i mai i år, hvilket er usedvanlig i norske partimålinger.

Saken blir ikke bedre for Ap ved at dette fallet kommer fra et allerede svært lavt nivå, i og med at lokalvalget i 2019 var historisk dårlig for Ap i Bergen.

På venstresiden har nå SV, Rødt og MDG 11 prosentpoeng flere velgere enn AP. På høyresiden er Erna Solbergs Høyre 20 prosentpoeng større i hennes «egen by», viser målingen ifølge BT.

Mange vil mene at de amme spørsmål som rammer Ap nasjonalt, også rammer lokalt, som strøm- og drivstoffpriser. Vestlandet er blant de regioner der det nå må betales svært høye strømpriser.

Les også: 

Marerittet fortsetter for Støre: Ny krisemåling

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.