Tidlig på ettermiddagen mandag 29. august gikk en 89 år gammel kvinne på vei hjem fra butikken i Cannes. Hun var intetanende om at hun blir fulgt av tre innvandrergutter som så henne som et perfekt offer. En av guttene løp frem og slo henne i hodet så hun falt livløs om og en annen løp frem og stjal vesken hennes. Den tredje filmet det hele.

Men han var ikke den eneste som filmet overfallet, det gjorde også et overvåkningskamera på bygningen bak dem.

«Gevinsten» for det brutale overfallet var 10 euro som den eldre kvinnen hadde i vesken. Hun ble liggende på sykehus i flere dager som følge av overfallet. Guttene var 14 og 15 år gamle. De ble raskt identifisert ved hjelp av overvåkningskameraet, siktet og plassert på tre separate lukkede ungdomsanstalter.

Videoen av overfallet spredte seg raskt rundt i Frankrike. Mange ble sjokkerte over den rå volden. Ordfører David Lisnard fra Cannes, reagerte slik på Twitter:

«Hvis det var min mor som hadde blitt angrepet på denne måten, og jeg visste identiteten til de patetiske gjerningsmennene til denne avskyelige overfallet, kunne det vært jeg som ville vært i fengsel i dag».

Ordfører Lisnard ville gå lenger enn bare å gi tenåringene et opphold i ungdomsfengsel. Han har også nedlagt forbud mot at de tre guttene får oppholde seg i Cannes. Han skrev til innenriksministeren og ba om at de sosiale stønadene til familene deres skulle stanses. Han har også bedt familienes utleier om å kaste dem ut av de sosialboligene.

TF1    BFMTV   Le Figaro    nicematin

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.