Document er Norges første og største uavhengige riksavis, og vår oppgave er å forfølge sannheten, dokumentere fakta, og sette kritisk søkelys på myndigheter og samfunnsaktører, uansett hvem det måtte ramme. Slik pressen skal. Folk er lei tullprat, tåkelegging og bli oppdratt til «riktige meninger» av NRK og andre riksmedia, og dette gjør Document til Norges viktigste dugnad: Uten abonnenter, vipps og donasjoner ville vi ikke eksistert, og ingen ville gjort jobben som folkets vaktbikkje.

For noen dager siden fikk vi en litt uvanlig donasjon: 400,- kroner cash i en anonym konvolutt med hilsenen «bidrag til Document.no».  Ingenting annet. Ingen forklaring, ingen premisser og ingen avsender. Vi er SÅ takknemlige! Det virker ikke mye, men vi vet at folk sliter med økonomien nå, og det er ikke størrelsen på hvert bidrag som gjør forskjellen. Husk det. Det er antallet som bidrar som utgjør forskjellen.

Bedre med litt fra mange, enn mye fra noen få

Hadde bare 25% av våre lesere våre donert det samme årlig, kunne vil doblet innsatsen vår. Ikke la vær å bidra, fordi de få kronene du har råd til ikke gjør noen forskjell. De utgjør hele forskjellen.

Vi er like takknemlige for alle som bidrar, men lar denne konvolutten stå som et symbol på selve ideen bak Document: Sammen opprettholder vi demokrati og ytringsfrihet, i en verden hvor myndighetene i vestlige land i økende grad mener ytringsfrihet og kritikk av myndigheter og deres farlige politikk «truer demokratiet»!  Document.no truer ikke demokratiet – vi truer deres makt, inntekter og ettermæle.

Derfor sier vi igjen til anonyme og kjente støttespillere: TUSEN TAKK FOR HVER KRONE!

Det er ikke vi som er heltene i denne høyst ujevne kampen for demokrati, ytringsfrihet, fakta og sannheter: Det er  leserne som deler og donerer som er heltene. Uten dere ville norsk mediaflora formidlet bare en mening: Myndighetenes offisielle virkelighetsbilde – direkte fra EUs grå emissærer, pyntet med harmløst stoff om sport, kjendiser og villfarne hvalrosser som avleder oppmerksomheten fra viktige saker.

Mange hater Document fordi vi ikke går i takt

Hele venstresiden, og alle i Arendalukas elite-loop ønsker at Document forsvant og ble taus, for å «stytrke ytringsfriheten og demokratiet». Da ville de uhindret kunne fortsette å omforme vårt selvstendige demokrati til en bananreplublikk under EU-imperiet, basert på hybris, moralisme, skremsler, løgner, vanvittige fremtidsvisjoner, grønn planøkonomi og korrupte vennetjenester. Vi er en stein i skoen til denne enorme maktstrukturen som vil eksperimentere med å «omstille» hele samfunnet i sitt bilde.

Disse middelmådighetene har skapt finanskrise, migrasjonskrise, terrorkrise, vindkraftkrise, covidkrise, nedstengingskrise, drivstoff-priskrise, strømkrise og en økende matpriskrise på rekke og rad, til stor glede for profitørene. Og nå er de i ferd med å skape inflasjonskrise og rentekrise, mens alle bortforklaringene skaper en pressekrise.

Naturligvis ønsker de ikke å ha en riksavis som avslører og dokumenterer dette vanstyret for ettertiden. Pokker ta Document!  Men vi er her, og vi blir her. Fordi noen sender oss 400,- kroner i en konvolutt. Fordi du vippser. Fordi stadig flere abonnerer.  Fordi stadig flere innser at frihet, sannhet og fakta ikke er gratis eller kommer av seg selv. Ikke vær gratispassasjer. Bidra til demokrati-dugnaden! Om enn du bare har råd til en femtilapp.

Her sløses ikke en krone bort. Nøysomhet, lave lønninger og lange dager er vårt bidrag

Eliten snakker om «nasjonalt samhold» i samme tale som de fordømmer kritikere for å være «høyreekstreme» og en fare for demokratiet. De snakker om «fake-news» i samme øyeblikk som de spyr ut dommedagsvarlser og faktafeil uten hemninger – på vegne av finansrovdyr som hevder seg opptatt av miljø og samfunn. De ser ikke engang paradokset.

Men vår anonyme giver ser paradokset. Og det gjør du også. Takk.

 

 


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.