Politimester Ida Melbo Øystese i Øst Politi. Foto: Vidar Ruud / NTB

Politimester Ida Melbo Øystese i Øst Politi er trygg på oppklaring av forsvinningen til Anne-Elisabeth Hagen, men er forberedt på at det ta kan en stund. Saken har stått temmelig stille i lengre tid.

Det har blitt stadig lenger mellom nyhetene og oppdateringene i den såkalte Lørenskog-saken, det vil si forsvinningen til  Anne-Elisabeth Hagen.

I mediene har det tidvis vært snakk om mer eller mindre heter spor, blant annet knyttet til kryptovaluta og ulike digitale kommunikasjonskanaler.

Når politiet nå igjen går ut i mediene, er det for å forsikre om at man langt fra har gitt opp, det arbeides videre. Men politimesteren har ingen nye spor eller funn å berette om:

– Jeg tror at vi kommer til å finne ut hva som har skjedd og oppklare saken. Utfordringen er at vi ikke vet hvor lang tid det vil ta. Vi har gjort mange etterforskningsskritt og har et stort materiale, men så mangler vi den lille biten som gir oss det endelige svaret, sier politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt til VG.

Det er snart fire år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Lørenskog. Hennes ektemann Tom Hagen ble i april 2020 siktet for drap eller medvirkning til drap. I tillegg er en annen mann siktet for grov medvirkning til frihetsberøvelse. Begge nekter straffskyld.

Øystese sier at politiet er opptatt av å ha god nok framdrift på etterforskningsskrittene som kan avklare forhold rundt siktelsene i saken, men vil ikke svare på hvor lenge de to kan være siktet før det må tas en avgjørelse om tiltale.

De færreste observatører vil mene at det er god fremdrift som har preget saken det siste året, i hvert fall utfra det som har kommet offentligheten for øre.

Politiet var sist ute med  en oppdatering i mai i år, uten at dette ser ut til å ha medført noe gjennombrudd så langt Document omtalte det her: .

Kan være et steg nærmere oppklaring: Politiet med nye spor i Lørenskog-saken

I forrige uke ble det kjent at en ny etterforskningsledelse hentes inn i saken, etter at den opprinnelige har trukket seg. Årsaken er ifølge VG uenighet internt om hvordan ressursene skal fordeles.

Øystese sier at den nye ledelsen vil ivareta saken på en god måte. Samtidig sier hun at politiet er forberedt på å stå i etterforskningen i lang tid.

– Vi kommer aldri til å gi oss før vi har funnet ut hva som skjedde med Anne Elisabeth Hagen, men det er vanskelig å svare på hvor lang tid det vil ta før vi får en oppklaring, sier hun.

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.