Nancy Pelosis Asia-tur ville vært henvist til registrering hvis det ikke var for Taiwan-besøket. Også det kan det stilles mange spørsmål ved, all den stund Biden sa Pentagon frarådet det.

Men man kan jo gjøre turen betydningsfull ved å gjengi Pelosis uttalelser om «fred» og «vennskap» og «demokrati» som om hun mente det. NRK tar Pelosi til inntekt for sine idealer og har med seg førsteamanuensis Sofie Høgestøl som også er vararepresentant for Venstre fra Oslo. Hun er mye brukt av NRK om USA og noen ganger kommer den politiske dobbeltrollen med, andre ikke. Høgestøl har studert i USA. Hun er på linje med den venstredreiningen Demokratene har gjennomført.

Gardermoen 20200926.
Sofie Høgestøl under landsmøtet til Venstre på Gardermoen/POOL
Foto: Geir Olsen / NTB

I landsmøtet til Venstre i 2022 gikk hun inn for stemmerett for 16-åringer.

– Unge i Norge er faktisk langt mer samfunnsengasjerte enn generasjonene over dem. De er flinkere til å delta i organisasjoner, skriver flere debattinnlegg og demonstrerer mer enn voksne. Likevel er de utestengt fra demokratiets viktigste arena, nemlig valg, sier stortingsrepresentant Sofie Høgestøl (V) i en pressemelding.

Dette er helt Obama. Trekk de unge med, led dem, for de må ledes.

Høgestøl hyller Pelosi for å stå opp mot Kina og sier hun deltok i en reise til Kina for tredve år siden hvor hun lot seg avbilde på Den himmelske freds plass med påskriften: For de som døde for demokratiet.

Demokratene skal altså være idealistene. Fortsatt. Men idealene er blitt tomme og illeluktende. New York stinker, av urin og marihuana. Tucker sendte en reporter ut for å spørre folk hva de synes. Alle de husløse er en del av problemet. Avkriminalisering av å gjøre sitt fornødne på offentlig sted. Man må se opp for menneskeavføring, ikke hundebæsj.

Demokratene – og den norske venstresiden er helt enig – kjører frem symbolsaker som de tror skal fenge: Abort og våpen. P.g.a. flytting av valgdistriktgrenser står to Demokrater mot hverandre i ett av de dyreste områdene på øvre Manhatten. De ble derfor nødt for å rive valgkamp mot hverandre. En av dem er Jerry Nadler. Han ble spurt om hva han regnet som det viktigste de hadde oppnådd. Han svarte to riksrettssaker – mot Bush. Nadler er 75 år. Han er så dårlig til bens at han måtte sitte hele tiden. I stedet for å overlate plassen til yngre krefter, klynger han seg til makten. Det samme gjør Carolyn Maloney. Hun er 76. Hennes viktigste saker var abort og våpen.

Begge var enige om at Biden ikke kommer til å være kandidat i 2024, dvs Nadler indikerte det ved ikke å ville svare.

Men deres yngre utfordrer, enn rik hotellmanager ved navn Patel, erklærte seg som Obama-demokrat. Han ville at Biden skulle stille igjen 2024. Da vil Biden være like gammel som Pelosi er nå: 82 år.

Av en eller annen grunn er alder aldri et tema når Høgestøl og NRK tar for seg amerikansk politikk. De kommenterer ikke hva alle kan se: At ledelsen i USA minner om det sovjetiske politbyrået. Gamlinger som har oversittet deres tid og det finnes ingen til å fjerne dem.

Demokratene er hjernedøde, men de dyrker den samme narsissismen som den norske venstresiden. Det kan de bare gjøre fordi de velter seg i penger.

Det er også en annen likhet som burde skremme oss: Pelosi, Biden, Schumer og gjengen oppfører seg som om vi lever i 2005: USA har fortsatt verdens sterkeste økonomi og militære og kan gjøre hva det vil. Det kan diktere andre. Det er denne politikken du så i Ukraina. Men Biden sleiver og Putin så hans svakhet. Nå er det Kina de pirker i. De fikk en krig i Europa. Vil de ha en i Asia.

Tucker mener at Demokratenes utenrikspolitikk er like senil som deres alder tilsier. Men oppfører ikke norske politikere seg på samme måte? Som om verden er noe man ikke behøver ta hensyn til, for den blir slik vi sier den skal bli. Det er ikke bare ønsketenkning, men magical thinking, slik barn tror.

Norge fastholder sitt verdensbilde der Norge er humanitær supermakt og skaper fred.

USA er gode så lenge de er under Demokratene. Vi hørte en historie om dronen som drepte Ayman al-Zawahri. Den slipper knivblader når den er over målet og kutter det i småbiter. Dette for ikke å gi følgeskader på omgivelsene. Men  ingen i studio – det er ny morgenvert – kommenterte hvordan det er å bli salami fremfor å bli sprengt på et millisekund.

Det finnes ikke lenger noen sammenhenger mellom tanke, handling. Noen refleksjon over hva man holder på med.

Tucker hadde med Tudor Dixon som vant primærvalget for Republikanerne i Michigan om å bli Gretchen Whitmers utfordrer.

Dixon vant fordi hun satset på familie. Uten familie, intet liv. Det er selve eksistensgrunnlaget. Mange 68’ere oppdager det når det er for sent. Men det hører vi lite om i statsmediene. De er befolket av mennesker for hvem ekteskap og barn er utskiftbare.

Men her ligger det an til et skifte også i Norge, for pandemien og isolasjonen lærte nordmenn noe om ensomhet og nærhet. De lærte også noe om en stat som lot pasienter dø alene uten pårørende.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.