Sylvi Listhaug er på familieferie i Tyskland og noterer at Sosialdemokratene og De Grønne har redusert drivstoffavgiften med 3 kroner. Hvorfor gjør ikke Støre og Vedum det samme?

Avgifter utgjør 40 prosent av drivstoffprisen.Pumpeprisen kunne vært som i Tyskland – 17 kroner – men regjeringen vrir seg unna. Norge tjener astronomiske summer på høy oljepris. Likevel vil man flå forbrukerne. Det er vanskelig å se for seg at dette er en bærekraftig politikk.

Andre land med langt dårligere økonomi kutter avgifter, men ikke Saudi-Arabia i nord?

FrP har fått den ene energisaken etter den andre: Drivstoff, strømpris og gasskraftverket. I alle sakene nekter regjeringen å gripe inn. Den demonstrerer for hele Norge at borgernes problemer ikke er deres.

Det er en avskjedssøknad. Stortinget bør hasteinnkalles og FrP bør stille mistillitsvotum.

FrP bør utfordre Høyre. Hva ville Høyre gjort? Høyre sitter stille i båten og bare lar velgere regne ned. Men FrP kan ikke gå i allianse med et parti som vil føre samme politikk som Ap. Ap og Høyre er blitt det som man kaller Unapartiet i USA: Republikanerne og Demokratene fører en politikk på tvers av borgernes interesser.

Det ligger an til et Norge Først-parti i Norge.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.