Lange køer av folk som vil ut til øyene i Oslofjorden i finværet, men fergene har trøbbel. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Lange køer preget fergetrafikken i Oslo i godværet fredag. Tekniske problemer med en elektrisk ferge ga innstilte avganger til øyene utenfor byen.

Flere av Oslos øybåter, som blant annet går til og fra Hovedøya, Nakholmen og Gressholmen, måtte innstilles fredag ettermiddag, melder NTB.

Kommunikasjonssjef i Ruter, Cathrine Myrhen-Haugen, bekreftet overfor Dagbladet at flere av båtene er innstilt.

– Det skyldes tekniske problemer. Det er flere hundre som venter på å gå om bord, sa hun til avisen.

Det er rute B1, som har avgang fra Aker Brygge, som ble innstilt. Fredag kveld opplyste Ruter at problemene fremdeles ikke var løst, og at passasjerene må regne med forsinkelser.

– Dette skyldes stort passasjertykk og tidligere teknisk feil på en båt. Avgangene er forsinket med opp til 20 minutter. Det er satt inn ekstra kapasitet på linjen fra klokken 18, men grunnet større forsinkelser, er avgangstidene ganske forskjøvet, skriver kollektivselskapet.

Avisa Oslo kan supplere med informasjon om at dette problemene har sitt utspring i trøbbel med en av Oslos el-ferger:

Årsaken er tekniske utfordringer på en av ferjene til øyene. Ferja det skal gjelde er en elektrisk båt, skriver avisen.

Dette er ikke første gangen at disse politisk prestisjefylte el-fergene har problemer. El-ferger skulle være en del av det rødgrønne Oslo-byrådets «grønne skifte» i Oslos samferdsel.

Avisa Oslo skrev allerede i mai i år at el-fergeprosjektet fremstår som alt annet enn særlig vellykket:

Overgangen har vært langt fra knirkefri. I midten av april kunne AO melde at lange køer, lite kapasitet og travle morgener preget situasjonen for passasjerene av fergene den siste tiden. Ruter ga da tydelig beskjed om at dette skulle ta slutt.

Dette løftet har altså Ruter hatt store problemer med å innfri, siden det rødgrønne byrådet med MDG i spissen  har pålagt dem å drifte Oslos krevende sommertrafikk til øyene ved hjelp av åpenbart temmelig lite egnede elektriske fartøyer.

Tidligere har Avisa Oslo skrevet om «fergekaoset» som har pågått i månedsvis. Med lange køer, lite kapasitet og travle morgener, er det flere som har sett seg lei.

Mange vil spørre seg hvor lenge byrådet skal fortsette sitt eksperiment med disse el-fergene, på bekostning av byens samferdsel i fjorden.

Les også: 

Brann i elektrisk ferge på Aker Brygge i Oslo: Folk måtte holde 300 meters avstand

 

God sommerlesning:

Nyhet fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Ny bok fra Kjell Skartveit

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.