I februar skrev Independent om en 44 år gammel mann som drev en slags kastreringsklinikk i London. Mannen skal ha gjennomført dusinvis av kastreringer på frivillige menn. Nå viser det seg at mannen tidligere var aktiv i foreningen FRI.

Marius Gustavson (44) ble arrestert i februar sammen med seks andre menn. Gustavson fortalte The Independent at han selv var kastrert.

He stated that he had his own genitals surgically removed because he wanted to “look like a Ken doll with nothing down there.”

Gustavson sa videre at han hadde gjennomført lignende inngrep på 58 andre menn. I kastreringsprosessen brukte han en Burdizzo, som er et instrument som brukes for å kastrere dyr ved å ødelegge testiklene.

Burdizzo. Foto: Wikipedia

Gustavson gikk under tilnavnet The Eunuch Maker. Det antas at kastreringene han gjennomførte var på menn som tilhører den såkalte Nullo-bevegelsen, som har vokst i popularitet blant personer som hverken definerer seg som menn eller kvinner.

The extreme form of body modification gained notoriety in 2012 when Mao Sugiyama, a Japanese performance artist, removed, cooked and served his genitalia at a banquet –charging customers about €200 each for the meal.

Gustavson hevder at kastreringene foregikk på «en svært profesjonell måte». Men naboer forteller at ambulanser støtt og stadig dukket opp på adressen der inngrepene pågikk.

Politiet skal ha brukt over en uke på tekniske undersøkelser på åstedet. Gustavson skal ha oppbevart de amputerte genitaliene i kjøleskapet, på glass fylt med sprit.

LGBT-aktivist

Til tross for at saken fikk internasjonal oppmerksomhet, var det lite fokus på Gustavsons bakgrunn som LGBT-aktivist, skriver Reduxx.

Ifølge Gustavsons egen LinkedIn-profil jobbet han frivillig for London Pride-organisasjonen mellom 2016 og 2019.  Før han flyttet til London var han fylkesleder for Foreningen Fri, avdeling Buskerud.

Tidligere hadde Gustavson en ledende rolle i forløperen til FRI, LLH (Landsforeningen for lesbiske og homofile).

In 2018, The Norwegian Organization for Sexual and Gender Diversity (FRI) successfully lobbied the World Health Organization to officially depathologize fetishism, sadomasochism, and fetishistic transvestitism by removing them from the 11th revision of the International Classifications of Diseases and Related Health Problems (ICD-11).

Gustavson har blant annet kjempet for å friskmelde pedofili og sex med folk som ikke gir samtykke (sexual activity with non-consenting partners). Det siste høres mistenkelig ut som definisjonen av voldtekt.

I 2016 registrerte han nettsiden The Eunuch Maker, som solgte grafisk materiale, inkludert videoer av kastreringer og amputasjoner.

Med et premium abonnement fikk man tilgang til gratis kastrering. På nettsiden florerer det med definisjoner som «nullo» og «cutter».

Medlemmene på et beslektet forum, The Eunuch Archive, skrev tusenvis av pornografiske historier om kastrering, hvorav nesten halvparten inkluderte erotiske fantasier om kastrering av barn.

Gustavsons Twitter-konto følges av folk som tilhører BDSM-miljøet, og andre med fetish for kastrering.

Etter gjennomført kastrering er det mange som definerer sin kjønnsidentitet som «evnukk». Velkjente Esben Esther Pirelli Benestad har argumentert for at evnukk skal bli akseptert som en akseptabel kjønnsidentitet.

Marius Gustavson er neppe representativ for det transaktivistiske miljøet. Men det er mulig å påpeke at en mann som vil bli kvinne og gjennomgå en kjønnsoperasjon rent faktisk må gjennomføre en kastrering.

Spørsmålet er om det fortsatt er lov å reagere med sjokk, avsky og vantro på virksomheten Gustavson har bedrevet, eller om også slike aktiviteter snart er beskyttet av § 185. Det er trolig bare et spørsmål om tid.

London’s ‘Eunuch-Maker’ Was A Queer Activist in Leading ‘Gender Diversity’ Organization

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.