En drammenser bosatt i London er kjent skyldig i å ha fjernet testikler og penis på flere menn. Torsdag og fredag får han straffen.

Ifølge britisk presse skal nordmannen være del av et miljø preget av ekstrem kroppsmodifisering, kalt «nullos». Det er en forkortelse for genital nullifikasjon, ved å få penis og testikler fjernet, skriver NRK.

Document skrev om den groteske saken i juli 2022.

Marius Gustavson (44) ble arrestert i februar sammen med seks andre menn. Gustavson fortalte The Independent at han selv var kastrert.

Gustavson sa videre at han hadde gjennomført lignende inngrep på 58 andre menn.

Tidligere fylkesleder i FRI drev kastrering i London

Gustavsen jobbet frivillig for London Pride-organisasjonen mellom 2016 og 2019.  Før han flyttet til London var han fylkesleder for Foreningen Fri, avdeling Buskerud.

Tidligere hadde Gustavson en ledende rolle i forløperen til FRI, LLH (Landsforeningen for lesbiske og homofile).

NRK skriver at Gustavson tjente mer enn to millioner kroner på virksomheten i løpet av seks år. Han ble pågrepet i desember 2021. Åtte andre menn står tiltalt i samme sak, og politiet mener nordmannen ledet gruppa. Tre av dem er ifølge NRK dømt for å ha fjernet nordmannens penis og brystvorte, og for å ha bidratt til å amputere beinet hans.

NRK oppsummerer hva mannen fra Drammen er dømt for:

  • Fem tilfeller av grov skade på annen persons kropp.
  • Konspirasjon for å påføre andre slik skade.
  • Produksjon og distribusjon av uanstendige bilder.
  • Innehavelse av ulovlige eiendeler.

Gustavson er også dømt for oppbevaring og distribusjon av overgrepsbilder av barn.

Flere transaktivister mener at evnukker skal anerkjennes som en akseptert kjønnsidentitet, deriblant velkjente Esben Esther Pirelli Benestad.

Som Document skrev i 2022:

Marius Gustavson er neppe representativ for det transaktivistiske miljøet. Men det er mulig å påpeke at en mann som vil bli kvinne og gjennomgå en kjønnsoperasjon, rent faktisk må gjennomføre en kastrering.

Spørsmålet er om det fortsatt er lov å reagere med sjokk, avsky og vantro på virksomheten Gustavson har bedrevet, eller om også slike aktiviteter snart er beskyttet av § 185. Det er trolig bare et spørsmål om tid.

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.