Politiinspektør Sigrid Dahl ber om å bli orientert om «ekstreme holdninger og psykisk syke personer» i forbindelse med Pride-festival i Bø og countryfestival i Seljord. Målet er å forebygge ekstreme holdninger. Terrorfrykten har nådd bygde-Norge.

Snart arrangeres Bøgdepride i Bø (16. juli) og Countryfestivalen i Seljord (27.-31. juli). Seljordfestivalen pågår denne helgen (6.-10. juli, red.anm.). På disse arrangementene vil det være mer bevæpnet politi til stede enn noen gang tidligere.

Bøgdepride er for øvrig den første Pride-festivalen i Midt-Telemark.

Sigrid Dahl er tjenesteenhetsleder i Midt- og Vest-Telemark i Sør-øst politidistrikt. Hun sier til Telemarksavisa at hun aldri har bedt om lignende tiltak før.

– Dette er et generelt forebyggingstiltak, politiet har ikke informasjon om noen konkrete trusler mot arrangement i vårt distrikt. Folk skal ikke behøve å gå rundt og være redde fremover. Dette er et tiltak for å forhindre at folk skal endre sin livsførsel og føle seg utrygge.

Dahl sier at politiet har økt sin beredskap til nivå fire, på bakgrunn av dødsskytingene i Oslo og København nylig. Helsepersonell i alle kommunene i Midt- og Vest-Telemark har fått beskjed om å være ekstra årvåkne.

Motivet bak skuddene i Oslo, som førte til at to mennesker mistet livet, er uavklart. Men det er heller tvilsomt om det hadde noe med country å gjøre. Men countryfestivalen i Seljord samler tusenvis av festglade mennesker, og kan derfor være et potensielt mål.

Om Oslo-terroren var rettet mot Pride vet vi ikke, men det er selvsagt greit at politiet tar forhåndsregler. Slik har det nye Norge blitt.

Når det gjelder Bøgdepride 16. juli – vil det arrangementet bli viet adskillig mer oppmerksomhet enn det ville i en normal situasjon.

Også Kongsberg-drapene nevnes, så da har to angrep utført av to muslimer (den ene etnisk norsk) blitt nevnt. Skytteren i København, der tre mennesker ble drept og fire kritisk skadet, fremstår mer som en sprø einstøing.

Angrepet mot SIAN, utført av to kvinner som nesten umiddelbart ble løslatt, nevnes ikke av politiinspektøren.

Politiinspektør Dahl sier politiet trenger hjelp av alle: privatpersoner, offentlige ansatte eller helsepersonell, hvis de er i kontakt med folk som oppfattes som ustabile.

Countryfestivalen i Seljord beskriver seg selv som «Nordens største countryfestival». Så får vi håpe bevæpnet politi sørger for festivaldeltagernes trygghet.

København-skytteren: Portrettet avtegnes av en sprø einstøing


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.