Redd Barna sier de har fått trusler og hatefulle meldinger i forkant av arrangementet. Avlysningen ble gjort på eget initiativ og ikke i samråd med politiet.

– Vi synes dette er veldig trist, at vi ikke skal kunne arrangere et åpent arrangement med lek og moro og feiring av mangfold uten at vi møter trusler om vold og trakassering, sier leder i Norgesprogrammet til Redd Barna, Monica Sydgård til VG.

Derfor har Redd Barna besluttet å redde barna, og avlyser arrangementet som skulle finne sted i Nygårdsparken i Bergen søndag 4. juni.

– Truslene vi har fått, er konkrete om trakassering og vold. En av dem er politianmeldt, og resten er overlevert til politiet for vurdering på om de er straffbare, sier Sydgård.

Hun nevner ingen eksempler på hvilke trusler det dreier seg om, og har heller ikke oversikt over hvor mange meldinger det dreier seg om, bortsett fra at hun definerer det som «veldig mange».

– Vi har tatt vurderingen om å avlyse på selvstendig grunnlag. Vi hadde gledet oss til lek og feiring av mangfold og av barna, men når vi får trusler, veier hensynet om at barna skal føle seg trygge på et av våre arrangementer tyngst. Der skal de ikke møte trakassering fra voksne.

At barna trakasseres av drag queens og transaktivister med kirurgknivene og hormonblokkerne klare, er dog helt i orden. Slik skal Redd Barna redde barna fra å leve et normalt liv.

Det virker litt merkelig at Redd Barna avlyser arrangementet, siden politiet sier at ingenting i deres risikoanalyser tilsa at festivalen ikke kunne avholdes.

– Politiet var forberedt på å sikre arrangementet og hadde planlagt nødvendige tiltak. Redd Barna har opplyst til oss at beslutningen om å avlyse ble gjort på selvstendig grunnlag, uavhengig av politiets vurderinger. Vi henviser til Redd Barna for ytterligere kommentar til dette, skriver politidistriktet i en pressemelding.

Politiet bekrefter at de fikk en anmeldelse av en ytring tidligere i uken. Det er så langt den eneste som har kommet.

Kanskje Redd Barna har fått så mye kritikk at de fant ut at det å avlyse var den beste løsningen på et selvpåført problem? På grunn av én eneste ytring?

Var det kanskje noen som påsto at det kun finnes to kjønn? Eller var det en person som dristet seg til å svare på det umulige spørsmålet: Hva er en kvinne?

Kanskje noen stilte spørsmål ved hvorfor disse LGBTQ-prestene til stadighet ønsker å indoktrinere små barn, helt ned i barnehagealder?

The usual suspects reagerer selvsagt akkurat slik Redd Barna og transaktivistene ønsker.

– Det er for jævlig at noen kommer med så sterke trusler at Redd Barna ser seg nødt til å avlyse arrangementet under Regnbuedagene, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Vet Trettebergstuen mer enn politiet?

– De forsøker gang på gang å true oss i stillhet, men den kampen skal de ikke få vinne.

Det er vel heller transaktivister som truer resten av befolkningen til taushet, med stor støtte fra denne statsråden, som bare vil at kritikere av kjønnsgalskapen skal holde kjeft.

Trettebergstuen får ikke meg til å holde kjeft uten å sende Beredskapstroppen.

Venstres Ingvild Wetrhus Thorsvik vil stille spørsmål om hva justisministeren vil gjøre for å sikre trygghet rundt Pride-arrangementer.

– Pride er en politisk markering og protest. Vi kan ikke ha det slik at folk trues til taushet og vegrer seg for å delta; noe annet er en fallitterklæring for demokratiet, sier hun.

Også ordfører Linn Kristin Engø (Ap) i Bergen reagerer.

– Å fremsette trusler mot en barnefestival er ufattelig nedrig.

Hva med dokumentasjon på truslene? Det virker svært usannsynlig at truslene eventuelt er rettet mot barn, de er jo uskyldige. Kanskje det har kommet kritikk mot arrangørene? Hvorfor får vi ingen eksempler?

Dette ser ut til å være en PR-jippo for å skape sympati for Pride-bevegelsen. Alle husker jo hva som skjedde i fjor, da et islamsk terrorangrep som drepte to personer på baren Per på hjørnet straks ble til et angrep mot London Pub (som også ble angrepet) og automatisk ble et angrep mot Pride, i stedet for standard islamsk terror.

I stedet for å kalle angrepet terror ble dette i de fleste medier beskrevet som «skytingen» mot London Pub. Transaktivister gikk så langt som å lyve om at de var truffet av skuddene.

Les også:

PST fremstår som forvirrede høns, politikere konkluderer raskere enn sin egen skygge

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.