Derimot er det en koalisjon av Demokrater og pengefolk som pusher legalisering. De tjener store penger og får en sløv ungdom. Folk som røyker marihuana engasjerer seg ikke i politikk.
Grunnen til at marihuana er blitt mer skadelig er at prosenten THC har steget dramatisk til 80-90 prosent, opp fra 10-15. Det gir kraftigere rus og større fare for mental sykdom.
Men Raja lukter stemmer og da får det ikke hjelpe. Han vil gjerne være cool.

Det gir ikke mening at cannabis skal være forbudt, mener Venstre-nestleder og tidligere kulturminister Abid Raja. Han sier det er på tide å legalisere.

– Jeg vil at man skal kunne kjøpe cannabis i trygge former, akkurat som i Nederland. Om det er en slags sigar-sjappe, eller whatever man kaller det. Eller kanskje et eget pol? sier Raja til Morgenbladet.

Hvordan legaliseringen skal foregå, er han usikker på. Men det er viktig at ungdommer ikke kjøper stoff fra selgere uten at de har kontroll over hva det inneholder, mener han.

Raja viser til at det er blitt vanligere blant unge å prøve cannabis.

– Og jeg vil derfor spørre mine medforeldre: Om barnet ditt er blant de 20 prosentene som kommer til å teste cannabis: Ønsker du at ungen med det skal være en lovbryter? Vil du at din ungdom skal holde det hemmelig fra deg, og ikke engang våge be om hjelp om noe ille skjer i frykt for å bli kriminalisert? Derfor mener jeg det i hvert fall er på tide at vi tar den diskusjonen på en voksen måte uten å gå i skyttergravene.

Venstre-nestlederen vedgår at han som ung tok noen drag da han ble tilbudt en joint. Men skulle muligheten by seg i dag, ville han si nei. Det er et viktig prinsipp at de som lager lovene, følger dem.

– Men ja, jeg hadde tatt meg en joint hvis det var lovlig nå, sier han. (NTB)

Raja minner om Bill Clinton som sa han hadde røykt, men ikke inhalert.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.