Tre representanter for Fremskrittspartiets Ungdom, FpU, stilte på Tangen vgs i Kristiansand med en plakat som gikk inn for legalisering av marihuana. De ble bortvist av rektor. Nå reagerer Venstre og mener ytringsfriheten ble krenket. Hva mener FrP-leder Sylvi Listhaug?

Det var tre ungdomspolitikere i Fremskrittspartiets Ungdom som fikk beskjed om å forlate et skolebesøk på Tangen videregående skole i Kristiansand, ifølge avisen.

De hadde med seg en hjemmelaget plakat med et ruspolitisk standpunkt for legalisering av cannabis (hasj og marihuana). «Weed bør legaliseres – change my mind», sto det på skiltet.

Skolebesøket fortsatte etter at plakaten ble fjernet.

Rektor Stein Kristian Dillevig bekrefter overfor Fædrelandsvennen at plakaten var årsaken til at han ville ha ungdomspolitikerne vekk fra skolen. Utdanningsdirektør Arly Hauge i Agder støtter rektorens rett til å ta beslutningen. (NTB)

Det er ikke FrP, men en stortingspolitiker fra Venstre, som rykker ut og tar de tre i forsvar.

– Jeg synes at det er helt utrolig at dette fortsatt skjer. Dette er et klart inngrep i ytringsfriheten til ungdomspolitikerne, sier Venstres stortingspolitiker Ingvild Wetrhus Thorsvik til Fædrelandsvennen. (NTB)

Thorsvik mener kunnskapsminister Tonje Brenna må gripe inn.

– Jeg mener at det er fullstendig uakseptabelt at skolen hindrer FpU i å ytre sitt politiske standpunkt, slik de har rett til etter Grunnloven og den europeiske menneskerettighetskonvensjonen, sier Thorsvik. (NTB)

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.