Ingvild Wetrhus Thorsvik er Venstres listetopp i Agder. Hun mener det er så støtende å hevde at det bare finnes to kjønn, at hun var i tvil om hun kunne stå på samme plattform som noen som sier slikt.

Dette skriver Norge Idag.

Det var på torsdag under Protestfestivalen i Kristiansand det var en debatt om kjønnsforståelse: Er det slik at biologien slår fast at det bare finnes to kjønn, eller er kjønn noe det finnes mange varianter av, som man selv kan definere?

Christina Ellingsen og Tone Gjevjon argumenterte for tokjønnsmodellen. Ellingsen representerer Women’s Human Rights Campaign (WHRC), som er en internasjonal kvinnebevegelse som protesterer mot lovforslag hvor rettigheter forbundet med biologisk kjønn erstattes med rettigheter forbundet med kjønnsidentitet.

– Det er alvorlig for oss. Slik vi ser kvinnekampen, handler den om spesifikke rettigheter, og da må vi kunne skille mellom menn og kvinner, fremla hun.

– Kjønnsidentitet er den personlige oppfattelsen av hvilket eller hvilke kjønn man er. Men kjønn er en biologisk mekanisme for reproduksjon, verken mer eller mindre.

Ellingsen mener man må beholde tokjønnsmodellen for å sikre kvinners rettigheter.

Tone Gjevjon er performance-kunstner og presenterer seg som lesbisk aktivist. Hun har vært en sterk stemme i kjønnsdebatten i mange år. Gjevjon mener det bare finnes to kjønn, at man ikke kan bytte kjønn, at bare kvinner kan være kvinner og at bare kvinner kan være lesbiske.

Dette ble for harde ord for Venstres listetopp Ingvild Wetrhus Thorsvik.

Hun medga i starten av debatten at hun hadde vært i tvil om hun kunne dele plattform med Ellingsen og Gjevjon på grunn av deres ytringer om kjønn – altså om hun skulle praktisere såkalt no-platforming for å markere avstand.

Ellingsen og Gjevjon reagerte sterkt på denne uttalelsen.

– Jeg reagerer veldig på at hun er redd for å dele plattform og ikke kan stille seg bak holdningene hun tror vi har, sa Ellingsen i debatten.

– Jeg reagerer på politikere som, uten å ha snakket med folk, antar at jeg ikke er en inkluderende eller tolerant person fordi jeg kommer fra et annet ståsted enn dem, sa Gjevjon.

Thorsvik støtter den nye kjønnsideologien. Gjevjon har engasjert seg på motsatt side, og er særlig opptatt av mindreårige som får irreversibel kjønnskorrigerende behandling og senere angrer.

– Det er viktig at dere politikere ser at når folk reagerer, er det ikke fordi de er slemme, det er fordi dette går ut over noen! sa hun til Thorsvik.

Thorsvik forsøker seg på en «ytringsfriheten er viktig», men så går hun rett over i krenkelseshysteriets verden. Det er jo så «sårende og støtende» å påstå at det bare er to kjønn.

– Jeg synes det er støtende å feilkjønne folk. Det er støtende å si til mennesker at deres forståelse av kjønn ikke er riktig. Det er noe jeg på ingen som helst måte står for.

Både forskere og medisinere støtter hennes syn, sier Venstre-toppen. Ja da, «kjønnsforskere» finnes det 40 av på dusinet. Men de kan knapt kalles forskere i ordets rette forstand. Også medisinere kan være transaktivister. Men det er og blir bullshit, uansett hvordan man vrir og vender på sannheten.

Thorsvik er sikkert en trivelig ung dame, og jeg har ikke noe ønske om å opptre sårende og støtende. Men når folk sier at jorda er flat, så jatter jeg ikke med bare for å være «snill». For her handler det om en potensiell stortingsrepresentant.

Så derfor avslutter jeg med en liten hilsen til Thorsvik:

Det finnes bare to kjønn
Det finnes bare to kjønn
DET FINNES BARE TO KJØNN!

Så kan folk definere seg som delfiner om de så ønsker, det skal ikke jeg legge meg opp i. Det finnes fortsatt bare to kjønn.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.