For første gang siden 2019 feiret Canada sin nasjonaldag igår, 1. juli. Årets feiring var preget av at et enormt politioppbud var satt inn for å sikre demokratiet og forhindre antistatlige markeringer.

Statsminister Justin Trudeau deltok  i festlighetene med kone og barn. Som den folkets mann han er gikk han rundt og tok almindelige folk i hånden. I et intervju med Canadian Broadcasting Corp sa han ifølge Reuters, at meningsmangfold og meningsbrytninger er en styrke som definerer Canada:

– Vi feirer hverandre og det betyr å lytte til hverandre, respektere hverandre… Det er en grunnkraft i Canada.

Sikkerhetsansvarlig Marco Mendicino oppfordret folk til å delta i festlighetene, men advarte mot marginale antistatlige grupper:

– Det kan være at en liten minoritet vil prøve å forstyrre eller ødelegge feiringen.

En episode ved et krigsminnesmerke på tampen av feiringen, skal ha resultert i at en politimann ble skadet og at fire personer ble arrestert, melder Reuters. 

Videobilder viser hvordan resolutt politiarbeide er med på å sikre borgernes rettigheter og frihet. En mann som forsøker å unnslippe blir selvforskyldt lagt i bakken og usentimentalt nøytralisert av gjentatte hodedunkninger mot brostenen mens han skriker og vrir seg av smerte.

Flere grupper hadde planlagt protester og dans for å markere motstand mot vaksinasjonstvang, globalisering og det statsfiendtlige grupper omtaler som overgrep fra myndighetene. De fleste av disse gruppene er forbundet med de samme ekstremt statsfiendtlige kreftene som sto bak en illegal lastebilkonvoi som i vinter blokkerte Ottawas sentrum i flere uker – og med det forårsaket en krise som til folkets tilfredshet kulminerte i hundrevis av arrestasjoner.

Videoen i tweeten under understreker viktigheten av at vi har et stålsatt politikorps som forsvarer vestlige verdier; vi nevner i fleng menneskerettigheter, demokrati, forsamlings- og ytringsfrihet – med andre ord frihet i generelle termer. Gud velsigne Canada!

PS. Det er faktisk no sånn at artikkelen er gjennomgått og godkjent av Faktisk.no. Vi står sammen mot antistatlige holdninger!

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.