Lederen for Rochdale-groomingingen Abdul Aziz (51), «The Master», ble i 2018 fratatt britisk statsborgerskap, men får likevel bli i Storbritannia.

Det melder Daily Mail. I flere år har det britiske folk blitt ført bak lyset vedrørende Azizs status, først mandag ble det kjent at den beryktede grooming-lederen får bli i landet.

Aziz vant kampen mot deportasjon tilbake til hjemlandet Pakistan som følge av et smutthull: fem dager før en viktig høring, for fire år siden, ga han avkall på sitt pakistanske statsborgerskap. Britiske myndigheter har vært bundet på både hender og føtter siden.

I all hemmelighet har Aziz fått sitt britiske statsborgerskap gjenopprettet.

– Alle tre burde vært kastet ut av landet så snart de ble løslatt fra fengselet, sa varsler Maggie Oliver til Daily Mail.

– I stedet har de fått hundretusenvis av pund i rettshjelp for å betale for smarte advokater som prøver å forsvare det uforsvarlige. Det er bare det siste beviset på at vårt strafferettssystem er ødelagt og at ofre ikke får noen omtanke i det hele tatt.

I 2012 ble Aziz dømt til ni års fengsel for menneskehandel og konspirasjon for å delta i seksuell aktivitet med et barn. I sitt arbeid som drosjesjåfør skal Aziz ha fraktet ofre til sexfester så langt unna som Leeds og Bradford, ifølge Daily Mail.

To av hans medsammensvorne overgripere, Adil Khan (52) og Qari Abdul Rauf (53), kjemper samme kamp som Aziz og benytter seg av menneskerettighetskonvensjonen for å forsøke å hindre deportasjon. De argumenterer for at utvisning vil bryte deres rett til privatliv og familieliv.

Omtanken for de unge, britiske jentene de har forgrepet seg på er ikke-eksisterende. Khan har dessuten tidligere sagt at han ikke kan utvises fordi han er et «forbilde» for sin tenåringssønn, som trenger å lære forskjellen på «rett og galt.»

Dommen for Khan og Raufs klage vil bli tatt på et senere tidspunkt, skriver avisen.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.