Sakset/Fra hofta

I oktober i fjor skulle en somalisk voldtektsmann sendes ut av Storbritannia etter endt soning. 29 år gamle Yaqub Ahmed ble dømt for gruppevoldtekt av en tenåringsjente i London.

På flyet skrek han da han skulle sendes ut og flypassasjerne ble plutselig  «gode» aktivister og de hindret deportasjonen.

Nå står voldtekstofferet «Hannah» frem med sin historie. Hun lurer på hvordan de «blødende hjertene» kunne hindre hennes overgriper fra å bli sendt ut av landet slik han var dømt til.

Offeret sliter med psykiske plager etter gruppevoldtekten. Hun var 16 år da det skjedde og de fire overgriperne fikk tilsammen 35 år fengsel. En av dem skal ha reist til Syria som jihadist og skal ha dødd der.

«Hannah» var ikke imponert over Yaqub Ahmed skriking da han skulle deporteres. «Tror du det var et fælt skrik? spør hun. Da skulle du hørt mine skrik».

‘You think that was a bad scream? Try hearing the screams that I made,’ says «Hannah» in a powerful message to the ‘bleeding heart’ passengers who decided to intervene in Ahmed’s deportation.

«Hannah» skjelver med en blanding av frykt og sinne. Hun forteller om hvordan hun reagerte da hun så videoen av flypassasjerene som hindret deportasjonen av hennes overgriper.

«Hannah»s stress og angst har medført at hun ikke greier å bevege seg mer enn noen kilometer unna hjemmet og hun greier ikke å fungere i en jobb.

«Hvor er ofrenes rettigheter», spør hun.

Yaqub Ahmed skal fremdeles deporteres, men protesten gjorde at han fikk nok en anledning til å anke saken. Han har kostet britiske skattebetalere en liten formue. Og ikke minst har han ødelagt en ung britisk kvinnes liv.

Daily Mail

Forhåndsbestill Oriana Fallacis bok her