Photo by Facundo Arrizabalaga/REX (1023556c)  Anjem Choudary

London Bridge-terrorist Usman Khan ble arrestert i desember 2010, bare fire dager før han og åtte andre hadde planlagt å sprenge en bombe ved toalettene på børsen i London og USAs ambassade samt å drepe Boris Johnson. Khan var en nær venn og elev av hatpredikant og jurist Anjem Choudary, som fortsetter å bygge sitt nettverk og spre sitt hatefulle budskap mot ikke-muslimer.

Anjem Choudary ble selv fengslet i 2016 for å ha spredd IS-propaganda. Han fikk 5 og et halv år, men slapp fri i oktober 2018. Han ble sluppet fri tidlig fordi han hadde hatt på seg elektronisk fotlenke før han ble dømt og fengslet.

Choudary hadde også en annen elev: Michael Adebolajo. Han var en av to islamister som hogg hodet av den britiske soldaten Lee Rigby på gaten i London i 2013.

Under rettssaken i 2014 ble morderne Adebowale og Adebolajo ekstremistholdninger beskrevet som «et forræderi av islam».

Image result for lee rigby killers

Choudarys elev Usman Khan drepte to personer i angrepet på London Bridge fredag. I tillegg er tre personer såret. Khan hadde teipet to kniver til hendene, hadde pistol i bagen og falsk bombevest.

Tidligere hadde Usman Khan planlagt å sette opp en jihadist-treningsleir sammen med Nazam Hussain i Kashmir. Den skulle forklés som en koranskole – en madrassa.

But it was their long-term planning that led a judge to later determine Khan as a “significant risk to the public”. Khan, along with accomplice Nazam Hussein, had planned to open a militant training camp in land owned by the teenager’s family in Kashmir.

 

Teori og praksis i forening – alt etter utvalgte vers fra Koranen. Dette er ekte hat og disse er ikke alene. Choudary har vært mye rundt omkring i Europa for å bygge nettverk  og han er også en nær venn av Krekar.

Bildet er tatt i 2010. Fra venstre: Mohibur Raham, Gurukanth Desai, Abdul Miah, Usman Khan, Mohammed Chowdhury og Mohammed Shahjahan

The members of Usman Khan's Al Qaeda-inspired gang who plotted to blow up the London Stock Exchange and kill Boris Johnson. From left to right: Mohammed Moksudur Chowdhury, Mohammed Shahjahan, Shah Mohammed Rahman. Middle row: Mohibur Rahman, Gurukanth Desai, Abdul Malik Miah. Bottom row: Nazam Hussain, Usman Khan, Omar Sharif Latif

Medlemmene til Usman Khans Al Qaeda-inspirerte gjeng som ville bombe børsen i London og drepe Boris Johnson. Fra venstre-, Mohammed Moksudur Chowdhury, Mohammed Shahjahan, Shah Mohammed Rahman. Midten: Mohibur Rahman, Gurukanth Desai, Abdul Malik Miah. Nederst: Nazam Hussain, Usman Khan, Omar Sharif Latif

Det finnes tusenvis av slike unge menn som «forræder islam» som rettssalen så feilaktig betegnet det. Hvor mange tilfeldige ofre skal ofres på islamistenes alter før Europa bøyer seg og blir islamisert?

Britene er illsinte over at Usman Khan automatisk hadde blitt sluppet ut av fengselet etter å ha sonet halve tiden av dommen på 16 år. Han slapp fri i desember 2018 med kun en elektronisk fotlenke som absolutt ikke hindret ham i å drepe flere personer.

The 2003 Criminal Justice Act, som ble vedtatt under Tony Blair, dikterer at enhver innsatt som soner en fastsatt tid vil kunne slippe fri etter halve tiden.

Boris Johnson er sterk motstander av at innsatte slippes fri før fullendt soning.

Europeiske politikere spiller russisk rulett med sin egen befolkning når deres fremste oppgave skulle være å trygge gatene og grensene.

Sky News   Daily Mail

 

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.