Sjefen for Federal Reserve har planen klar: Inflasjonen kan begrenses ved å redusere lønna til arbeidere. Men han har ingen ønsker om å gjøre livet vanskelig for de styrtrike.

Federal Reserve chair and former private equity exec Jerome Powell has promised to tackle inflation by lowering workers’ wages. At the same time, he has declined to implement a law to reduce the skyrocketing paychecks of his former colleagues on Wall Street.

La det synke inn: Løsningen på en ønsket prisstigning, som i hovedsak skyldes det såkalte grønne skiftet, er altså å flå arbeidsfolk, som går på jobb og forsørger absolutt alle.

Som ung historiestudent fikk jeg en utfordrende oppgave på en av mine eksamener. Jeg fikk følgende oppgave:

Redegjør for konsekvensene av de russiske lovendringene i 1861.

Jeg satt i flere timer uten å ane hva det dreide seg om. At man kunne spørre en veileder falt meg ikke inn, jeg er vant til å klare meg selv. Men etter en stund våknet hjernecellene, og jeg klarte en grei laud i løpet av tiden som gjensto.

Det handlet altså om at ufrie bønder, serfs på engelsk og livegne på norsk. I 1861 fikk disse et snev av frihet.

Nå angrer maktens psykopater. For vi som jobber og betaler skatt er hår i suppa. Vi som nekter å underkaste oss er irritasjonsmomenter, vi er patriarker, vi er white supremacy, vi er alt mulig foraktelig.

The Great Reset handler akkurat om dette. Vi skal ende som slaver, lykkelige og uvitende, uten eiendeler. Medgjørlige.

In response to rising inflation, Powell could crack down on Wall Street bonuses, call for the repeal of Trump tax cuts for the wealthy, demand the closure of the private equity tax loophole, or use the Fed’s power to block bank mergers.

Instead, Powell’s anti-inflation campaign has focused on raising interest rates to reduce the money supply — a policy that tends to increase unemployment and put downward pressure on rank-and-file workers’ wages.

Sånne som Powell har ingen forståelse eller empati med de som lider av de økonomiske valgene eliten tar. Akkurat nå er jeg på ferie, og leser en bok av Ken Follett som er hentet rett ut av føydalismens historie, rundt forrige tusenårsskifte.

Adelen og kirken bestemmer alt. Rettferdighet eksisterer ikke. Og kvinner behandles som kveg.

Er det bedre nå? Jeg vet ikke. De hadde tross alt troen og håpet, selv om millennium-panikken var utbredt, nydelig beskrevet av historikeren Tom Holland.

Og dyktige, driftige individer kunne heve seg selv. Nå er alt litt mer usikkert.

Powell was a senior executive at the Carlyle Group for much of his career, and his financial disclosures show an enormous investment portfolio worth up to $55 million.

For much of last year, the Fed was consumed with a scandal in which Powell’s vice chair, as well as the heads of the Dallas and Boston Federal Reserve banks, were found to have engaged in insider trading.

Men 500 millioner kroner på konto så er alt enkelt.

I en situasjon med skyhøy inflasjon så ønsker sjefen for sentralbanken i USA å redusere lønningene. Man blir faktisk litt målløs.

Jeg har ferie, uten at dette ordet betyr så mye. Men det betyr litt lavere tempo, litt mindre produksjon. Og litt andre inntrykk enn det dagligdagse. En ny lukt, en ny smak, en annerledes solnedgang.

Men det menneskelige endres ikke. Mine barn er de samme som de var hjemme for noen dager siden. Min kone er den samme. Min mor er egentlig den samme som alltid, men hun er død. Minnene vedvarer. Min far er også den samme, og han lever, heldigvis.

Kun kulissene endrer seg, livet består. Men vi må forberede oss på et liv i «lykke» og fattigdom.

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

  

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.