Under sørgegudstjenesten i Oslo domkirke hyllet preses i Den norske kirke, Olav Fykse Tveit, de homofile og sa de har en evne til å utvikle kjærlighet på en måte som «vi» andre ikke kan. Det var et foreløpig høydepunkt i panegyrikken over de homofile. Det ville vært interessant om biskopen utdypet utsagnet.

Preses Olav Fykse Tveit fremhevet at kjærligheten må vinne. Kuler kan ikke ta livet av kjærligheten, sa han.

– Kjærligheten tar ikke slutt, det er en sannhet som må få ny kraft etter det som har skjedd. Vi må vise at det er slik det er og skal være, sa Tveit.

– Motkreftene som vil at det ikke skal være slik er sterke og jeg innrømmer at det kan skremme oss, sa han.

Tveit viste til at mange i kirken har vært motstandere av å gi de homofile rettigheter.

– Vi ser at vi kan lære, noen ganger motvillig. At mangfoldet mellom oss er en gave, en rikdom. Og at mange skeive mennesker har en evne til å utvikle kjærlighet på en måte vi andre ikke kan, sa Tveit.

Han advarer sterkt mot hatet.

– Noen påstår til og med at de kan gjøre slik i religionens navn. Det som har skjedd er ett menneskets ansvar. Ingen andre, heller ikke våre muslimske medborgere, skal måtte ta ansvar for det, sa Tveit. (NTB)

Ingenting om religiøse kilder, ingenting om inspirasjon fra imamer. Det kan bare forstås som at heller ikke preses for Den norske kirke ønsker eller orker å ta den ubehagelige virkeligheten inn over seg. Mediene hjelper dem.

Her er en facebookside fra Danmark hvor sunnier tar avstand fra Pride og forsøket på å ta barna fra dem. Dette er forestillinger vi også kjenner fra Sverige der barnevernet er kommet under skarp kritikk.

Hvis muslimer opplever at Pride er blitt statsreligion vil motviljen og motstanden øke. Men av en eller annen grunn har det ikke gått opp for hverken Fykse Tveit eller Støre. Tror de at muslimske foreldre vil at barna skal fristilles til å velge seg et nytt kjønn?

Dette burde gi Fykse Tveit og Støre noe å tenke på. Den ideologien de forfekter og som griper direkte inn i muslimske familier, er et overgrep større enn noen krenkelse av profeten.

Sett på denne bakgrunn faller Støres forsikringer til norske muslimer på stengrunn:

Statsminister Støre henvendte seg også direkte til alle muslimer i Norge fra talerstolen.

– Jeg vet at mange av dere kjente det synke i seg da det viste seg at gjerningsmannen tilhører et islamistisk miljø. At mange opplever frykt og uro. Vit dette: Vi står sammen, vi er ett fellesskap og vi har ansvaret for fellesskapet sammen, sa Støre.

Han understreket at demokratiets store kvalitet er at vi kan leve med mangfoldet.

– Ved dramatiske korsveier som dette kan vi ta noen viktige valg hver og en av oss og som fellesskap. Vi kan aktivt velge ikke å bli med ned ekstremismens vei mot splittelse og frykt. Vi kan aktivt hente styrke ved å sammen vende ryggen mot hatet og volden, sa Støre. (NTB)

Det har ikke gått opp for Fykse Tveit og Støre at det ikke finnes noe fellesskap rundt Pride. Muslimene betakker seg og det gjør en stor del av den norske befolkning også. Her  er det faktisk en stilltiende allianse som ingen ennå har bevisstgjort. Forutsatt at den er basert på respekt for barn, familiens ukrenkelighet og homofiles rett til privatliv.

Det norske over-jeget har satt seg selv i en håpløs situasjon. De kan bare tape.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.