I nesten 50 år har Leslie Sinclair (66) donert til sammen 125 halvlitere blod fra sin egen kropp. Da han ikke fylte ut det «inkluderende» feltet på skjemaet hvor han skulle opplyse om han var gravid eller ikke, ble han avvist som donor.

Sinclair ble bedt om å fylle ut et skjema hvor de spurte om han ventet barn eller hadde vært gravid de siste seks månedene.

Da han hevdet at spørsmålet var irrelevant for en mann i 60-årene, kunne ikke klinikken akseptere ham som blodgiver.

Britisk helsevesen kjørte forrige uke en kampanje for å rekruttere flere blodgivere etter at antallet falt under covid-nedstengningen. Det nye er at alle potensielle donorer blir spurt om de er gravid – for å «fremme inkludering» og fordi graviditet «ikke alltid er visuelt tydelig».

Sinclair ble opprørt over spørsmålet og påpekte overfor personalet at det ikke var mulig for ham å være gravid – men feltet om graviditetsstatus var obligatorisk – svarte han ikke kunne de heller ikke tillate ham å gi blod.

– Jeg ga beskjed om at det hele bare var dumt og at hvis jeg ble avvist ville jeg ikke komme tilbake. Jeg satte meg på sykkelen og dro.  Opplegget er useriøst og det gjør meg sint. Det er sårbare mennesker der ute som venter på blodoverføringer.

Les også:

Woke: Mannlig morder identifiserer seg som jentebaby og krever bleieskift

Male blood donor, 66, turned away from clinic after he refused to answer a question on whether he was pregnant as part of a pre-donation questionnaire

 


Kjøp «Mesteren og Margarita» av Michail Bulgakov fra Document Forlag her.

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.