Redningsskipet Aquarius har ankommet den spanske havnebyen Valencia med flyktninger og migranter som var blitt avvist av Malta og Italia.

De første av de 629 migrantene og flyktningene fra redningsskipet Aquarius, som ble avvist av både Malta og Italia tidligere denne uken, ankom Valencia like før klokken 6.30 søndag morgen med den italienske kystvaktens båt Dattilo.

Der ble de tatt imot av over 2.000 personer, inkludert 1.000 frivillige fra Røde Kors og 470 oversettere.

Fire timer senere, ved 10.30-tiden, nådde også Aquarius fram til Valencia.

Det tredje fartøyet, Orione fra den italienske kystvakten, var ventet å ankomme Valencia senere søndag.

Høye bølger førte til forsinkelser for skipene som har tilbakelagt 1.500 kilometer på strekningen fra farvannet mellom Malta og Italia og fram til Valencia.

«Velkommen hjem»

I havnen har spanjolene hengt opp et stort banner med ordene «Velkommen hjem» på ulike språk, inkludert katalansk og arabisk.

– Folk stiller opp med alt: de stiller som oversettere og de tilbyr husly, sier Røde Kors-frivillig Johnson Tamayo (51).

Spanjolene er klare for å 480 voksne menn, 80 kvinner, minst sju av dem gravide, samt elleve barn under 13 år og 89 tenåringer, opplyser myndighetene i landet. De kommer fra 26 ulike land, hovedsakelig fra Afrika, men også Afghanistan, Bangladesh og Pakistan, ifølge Leger Uten Grenser (MSF).

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.