Storbritannias nylige covid-oppblomstring kan delvis skyldes at folk feilaktig antar at de har høysnue og dermed ikke tar de samme forholdsregler som de gjør ved covid.

Koronaviruset er blitt mildere og mindre mannevondt med økende alder. Det forårsaker hosting, nysing og rennende nese, symptomer som også plager de millioner som lider av høysnue når pollennivået stiger – og det har det gjort de siste fjorten dagene i store deler av Europa.

Symptomoverlappingen gjør at covid forveksles med høysnue, sier ekspert på folkehelse ved Imperial College London, professor Azeem Majeed:

– På grunn av opparbeidet immunitet får folk milde symptomer som kan forveksles med andre sykdommer.

Covid-tilfellene i Storbritannia skjøt i været med 40 prosent i forrige uke, den høyeste stigningen siden jul – én av 50 er smittet i England – men tallet kan avvike betydelig om folk tester «høysnuen» sin. 

Også innen helsevesenet forveksles covid med høysnue:

– Jeg har hatt pasienter og også kolleger, som trodde de led av høysnue, men da de testet seg hadde de faktisk covid, uttalte Majeed til The Telegraph.

Den siste korona-bølgen har truffet midt i pollensesongen. Hele England, Nord-Irland og Wales har svært høyt pollennivå denne uken. 

Les også:

USA: Arbeidsføre folk dør. Forsikrings­bransjen på vaksine-smell

Spania: Presidenten i europeisk legemiddel­gigant siktet for forfalskning av vaksinepass

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.