Prisen på bensin i Norge var denne uken  27,28 kroner/liter. Her fra Kiellands plass i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Bensinprisene i Norge er ikke bare de høyeste i Europa. De er de nest høyeste i hele verden, etter prisene i Hongkong, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

NTB-TT melder om saken, og siterer Bloomberg på at prisen for en liter blyfri bensin med oktantall på 95 fredag var 27 norske kroner.

Bloomberg beretter at skatter og avgifter utgjør rundt halvparten av pumpeprisen i Norge, noe som er nokså unikt i verden.

Man sammenligner med USA, der dagens bensinpriser er et hett tema. Men i forhold til Norge er det lite å klage over i USA:

– Amerikanske sjåfører fortviler når bensinprisen bikker 5 dollar for en gallon – men tenk på bilistene i oljerike Norge, der er prisen er over 10, skriver nyhetsbyrået.

Norge er et av verdens oljeproduserende land, men har likevel vesentlig høyere drivstoffpriser enn land (unntatt Hongkong) uten egen oljeproduksjon overhodet.

Senterpartiet  uttalte ifølge NRK så sent som i januar i år at hans parti ikke ville være med og styre landet, dersom bensinprisen gikk over 20 kroner. Nå er den over 27, og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) nekter å svare på spørsmål omkring dette, skriver NRK.

Samtidig har Senterpartiets oppslutning i partimålinger blitt nærmest halvert siden valget sist høst.

Les også:

Ap/Sp i dødsdans

Liker du det du leser hos Document? Bli med og støtt oss du også!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Gode bøker fra Document forlag:

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Bestill også denne nyheten:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.