Kina fortsetter å ruste opp marinen og sjøsatte nylig sitt tredje hangarskip. Det spekuleres i at Kina vil utnytte Bidens svake ledelse til å invadere Taiwan.
Under det regionale toppmøtet i Singapore nylig sa forsvarsminister Lloyd C. Austin at USA ikke så på Kina som en fiende og ikke ville skape noe asiatisk Nato. Biden fører fortsatt apeasementpolitikk overfor Kina, mens det pøser penger, etterretning og materiell inn i Ukraina. USA tror visst at det kan bevare et vennskapelig forhold til Kina, selv om Kina så sent som denne uken gjorde det klart at de støtter Russland.

Hangarskipet Liaoning ble tatt i bruk i 2012 og Shandong i 2019. Fujian er imidlertid det første der kampfly vil ta av ved hjelp av et såkalt katapult-system.

Sjøsettingen kommer i en tid der spenningen med USA er høy, og der myndighetene i Beijing har drevet sabelrasling overfor Taiwan. (NTB-AFP)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.