Federal Reserve i USA gjorde akkurat det som var spådd: Renten settes opp med 0,75 prosent, tre ganger så mye som normalt. Markedet var forberedt, men det er likevel noe annet når det skjer. USA er trolig på vei inn i resesjon.

Inflasjonen er på 8,6 prosent og trolig er det ikke toppen. Prisene ventes å øke utover høsten. Norske eksperter påstår at forklaringen er en overopphetet økonomi, og Harald Magnus Andreassen sa det var for stor mangel på arbeidskraft og for stor etterspørsel etter varer. Dette er helt på jordet. Amerikanerne mangler elementære basisvarer som morsmelkerstatning og nå også tamponger. Krisen i USA er en skapt krise, skapt av Biden-regimet, først og fremst gjennom å la seddelpressa gå. Biden-regimet har økt pengemengden så mye at det må føre til inflasjon og devaluering av dollaren. Denne nedturen er bare såvidt begynt.

I tillegg gikk Biden-regimet til krig mot fossilt drivstoff, for å tving amerikanerne over på grønt skifte. Biden-regimet liker å tvinge folk, men nå har de ertet på seg de brede lag som ikke har råd til drivstoffprisene. Energiminister Jennifer Granholm svarte CNN at amerikanerne ikke har det noe verre enn brasilianerne, eller europeere. Drivstoffet er like dyrt der. Slike svar finner ikke amerikanerne seg i. Da Trump gikk fra borde var USA nettoeksportør av olje og gass og folk vet det. Prisen var 1.67 per gallon, nå er den rundt 5 dollar og mer.

Det hadde ikke behøvd å være slik. USA har olje og gass til å vare i 400 år. Men Biden vil tvinge dem til å skifte ut bilene. Både vindmøller, solpaneler og el-biler utgjør en ubetydelig del av energiforsyningen i USA. Men Biden vil tvinge folk. Det spørs om det var så lurt. Det er valg i november. Biden vil garantert bli en lame duck-president, en hvis hender blir bundet.

Men han har trolig klart å utløse en verdensomspennende resesjon før han lider nederlag.

Han skylder på Putin og velgerne. Aldri seg selv.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.