Det har lenge vært kjent at finansmannen George Soros har brukt millioner av dollar på å sørge for at statsadvokater med progressive idéer ble valgt inn i sine embeter. Nå er omfanget kartlagt, og det dreier seg om store beløp.

Analytikere fra Law Enforcement Legal Defense Fund (LELDF) fant ut at George Soros, multimilliardær og grunnleggeren av Open Society Foundations, har investert om lag 40 millioner dollar de siste ti årene for å få 75 av sine foretrukne kandidater inn som statsadvokater.

Soros-støttede statsadvokater representerer nå rundt 20 prosent av amerikanske borgere, noe som tilsvarer over 70 millioner mennesker. Statsadvokater håndplukket av Soros sitter i posisjon i om lag halvparten av USAs 50 største byer, skriver Daily Wire.

Cities with Soros-backed district attorneys are responsible for 40% of criminal activity in the U.S, according to the LELDF. Soros-backed candidates are known for their support of “social justice” and lax criminal justice reform proposals.

Resultatet er en kraftig vekst i alvorlig kriminalitet, kombinert med at stadig færre kriminelle havner bak lås og slå. Den uholdbare situasjonen har ført til at mange politifolk har fått nok, og rømmer yrket.

The Washington Examiner var først ute med nyheten. LELDF-president Jason Johnson sier at Soros bruker pengene sine på å promotere en farlig policy og negative holdninger til politiet for å fremme sin egen, radikale agenda.

– In campaigns from Houston and Los Angeles to Philadelphia and Orlando, Soros was the campaign’s biggest spender by far — as much as 90% of the dollars spent in some races, sier Johnson.

– Soros isn’t done yet — he’s already spent another million so far this year on his hand-picked district attorneys.

Soros støtter ulike liberale saker som våpenkontroll og «Defund the police». Ifølge rapporten til LELDF manglet mange av de Soros-finansierte statsadvokatene erfaring, men nøt godt av støtte fra liberale miljøer som er dominert av Soros.

Det er stort sett kun liberale statsadvokater som har hatt mulighet til å drive kampanje på høyt nivå. Tradisjonelt har valg av statsadvokat vært en nokså nedtonet affære.

Men nå rettes oppmerksomheten mot kommende valg, og flere av de progressive statsadvokatene risikerer å bli kastet av velgere som ikke setter pris på kraftig vekst i kriminalitet kombinert med ønsker om å avfinansiere politiet som skal beskytte sivilbefolkningen.

Les også:

Eksploderende kriminalitet dårlig nytt for progressive statsadvokater

Kjøp billetter her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.