Foto: Heiko Junge / NTB.

Tidligere Oljefond-sjef Yngve Slyngstad henter sju personer fra sin tidligere arbeidsgiver til Akers nye kapital­forvaltnings­virksomhet.

Slyngstad har fått jobben med å bygge opp et fond på til sammen 100 milliarder euro for Aker. Dagens Næringsliv skriver at avisen er kjent med at sju personer ansatt i oljefondet har takket ja til å jobbe for Slyngstad i Aker Asset Management.

Ingen av dem ønsker å kommentere jobbskiftet. De sju utgjør nesten en tredel av de 23 personene Slyngstad så langt har ansatt.

– Aker Asset Management opplever stor interesse for vår nye satsing på kapital­forvaltning, og vi har fått en rekke kvalifiserte søkere fra Norge og utlandet, sier Akers pressesjef Atle Kigen.

Nåværende Oljefond-sjef Nicolai Tangen kommenterer saken slik overfor avisen:

– Det er alltid trist at gode ansatte slutter, men det gir dem muligheten til å lære andre steder, og forhåpentlig kommer de tilbake til oss med ny og verdifull erfaring.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.