Møbelfabrikken Vestre – næringsministerens familieselskap – sponset i fjor miljøaktivistene Extinction Rebellion med 300.000 kroner.

Aktivistene som avbrøt Stortingets spørretime og limte seg fast til tilhørerbenkene i forrige uke, er fra samme organisasjon.

– Å lamme landets nasjonalforsamling er absolutt ikke riktig måte å gå fram på, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) til Dagbladet.

I 2020 inngikk møbelfabrikken et tre års engasjement med organisasjonen, men dette ble avsluttet i oktober i fjor, samme måned som Jan Christian Vestre ble statsråd. Han eier fortsatt det meste av selskapet, selv om han ikke har noen aktive roller.

Aktivister i Extinction Rebellion står nå med en politianmeldelse mot seg, fra Stortinget selv etter aksjonen i forrige uke.

Ifølge strategi- og bærekraftssjef i Vestre, Øyvind Bjørnstad, ble avtalen avsluttet etter en aksjon mot svenske flyplasser der rullebaner ble blokkert.

– Extinction Rebellion gjennomførte en aksjon på flere flyplasser i Sverige som vi mener satte liv og helse i fare, og dette er noe vi ikke ønsker eller kan støtte, sier han.

Les også:

Extinction Rebellion er en gjeng med snobber fra borgerskapet

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.