Finland har troen på å kunne finne en løsning som får slutt på Tyrkias motvilje mot svensk og finsk Nato-medlemskap, sier utenriksminister Pekka Haavisto.

– Jeg er sikker på at vi til slutt vil finne en løsning og at Finland og Sverige vil bli medlemmer av Nato, sa Haavisto da han møtte pressen på et uformelt utenriksministermøte i Nato i Berlin lørdag.

Fredag sa Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at landet ikke ser positivt på at Finland og Sverige trolig skal bli medlemmer av Nato. Han hevdet at skandinaviske land støtter militante kurdere og andre grupper som Tyrkia ser på som terrorister.

Haavisto sier han har snakket med Tyrkias utenriksminister på telefonen fredag, og at de skal ha nye samtaler i helgen. Også Sveriges utenriksminister Ann Linde bekrefter at hun skal møte sin tyrkiske kollega.

– Vi har møttes flere ganger før og har ikke tidligere hørt om noen problemer knyttet til en mulig søknad om Nato-medlemskap fra oss. Nå har det kommet nye signaler fra presidenten så jeg skal prøve å finne ut hva det dreier seg om, om det har skjedd noen misforståelser eller lignende, sier Linde ifølge SVT.

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.