Historikeren Ingrid Lomfors hevdet på et arrangement i regi av den svenske regjeringen, at svensk kultur ikke eksisterer ettersom den er formet av mennesker som både i forhistorisk og historisk tid har migrert til Sverige.

Kritikerne hevder at med hennes resonnement finnes det ingen kultur noe sted ettersom alle samfunn er bygget opp av mennesker som har flyttet på seg og dermed bragt kultur, seder og skikker fra et sted til et annet – at man tvert imot må betrakte fruktene av det fellesskapet disse menneskene over tid har utviklet, i dette tilfelle i Sverige, som stedets, regionens eller landets kultur.

Mye tyder på at det idag er i ferd med å utvikle seg en spesifikk og unik svensk kultur som ikke ligner på noe man kan oppleve i andre deler av verden.

Et filmklipp som ble lastet opp på TikTok igår kveld viser to kvinner i fasjonable Hammarby sjöstad i Stockholm, som kaster avføring på hverandre. Filmklippet har fått solid spredning på sosiale medier.

Tyskerne har et ord for dritt – Dreck – og det brukes også sammensatt: Dreckarbeit, drittarbeid. Om Sverige skulle man kunne bruke drittkultur om den nasjonale kulturen som eliten har dyrket frem.  De pene menneskene som hører på Ingrid Lomfors risikerer ikke å få menneskebæsj i ansiktet når de går ut. Men det er de som gjør denne utviklingen mulig. 
Les også:

Offisielt: Sverige er verdensmester i integrering

 

Kjøp «Klanen» her!

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.