Koronateststasjonen på Rommen i bydel Stovner i Oslo. Foto: Torstein Bøe / NTB

Oslo kommune driver ikke lenger noen stasjoner der man kan teste seg for korona. Mandag klokka 14 stengte den siste.

NTB forteller om dette seneste kapittelet i det som har vært et mer enn to år langt mareritt for innbyggerne både i Oslo og alle andre steder i landet.

Nå er nemlig koronapandemien så på hell at man velger å avvikle teststasjonene:

Det har vært en gradvis avvikling av driften, skriver Oslo kommune i en pressemelding.

– Nå kan du forholde deg til korona som du ville gjort ved en hvilken som helst annen luftveisinfeksjon før pandemien. Hvis du føler deg syk og har nyoppståtte luftveissymptomer, bør du holde deg hjemme til du føler deg frisk. Du bør også unngå kontakt med personer som har økt risiko for å bli alvorlig syke, sier kommuneoverlege og fungerende smittevernoverlege Miert Skjoldborg Lindboe.

Nedtrappingen har pågått en tid, både i form av færre restriksjoner og nå altså slutt på testingen. Siden 2. mai har de kommunale teststasjonene i Oslo gradvis stengt ned.

De innbyggerne som har behov for test for å reise utenlands eller for å oppdatere koronasertifikatet sitt, kan fortsatt benytte seg av private aktører.

For øvrig kan hver og en benytte seg av hjemmetester i egen regi.

– Det er ikke lenger en generell anbefaling for befolkningen om å teste seg for korona, men det anbefales at dersom du føler deg syk og har nyoppståtte luftveissymptomer bør du holde deg hjemme til du føler deg frisk. Du bør også unngå kontakt med personer som har økt risiko for å bli alvorlig syke, skriver kommunen på Facebook.

Dermed tyder mye på at koronamarerittet nå er mer eller mindre ute av hverdagen for de fleste, i hvert fall i denne omgang. Men også våren 2021 var det en generell lettelse over at det meste så ut til å være over.

Så kom høsten, med nye runder av både mutasjoner, tiltak, testing og ikke minst vaksinering.

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.