BBC rapporterer at hundreår gammel tysk bosetting i Paraguay igjen tiltrekker seg tyskere.

Tusenvis av tyske statsborgere har migrert til Paraguay de siste 12 månedene – for å unnslippe covid-restriksjoner, vaksinasjoner og den transformasjonen av samfunnet som innvandring fra ikke-europeiske kulturer bringer med seg.

– Islam er et stort problem i denne verden, men det er ikke så lett å snakke om det, sa Michael Schwartz, migrant som flykter fra immigranter i eget land. Han ankom Paraguay i november 2021.

Men det er ikke bare migrasjonsproblematikk som er driveren.

Michael Schwartz sa at han unngikk å vaksinere seg mot covid 19 ettersom det er «mange spørsmål» rundt vaksinene. I Paraguay opplever han at mange deler hans holdning.

Stephan Hausen, en annen tysk emigrant i Paraguay, hadde lignende bekymringer. Kontinuerlige nedstengninger var dråpen som fikk begeret til å flyte over, men i likhet med Schwartz uttrykte også han bekymring for islamsk migrasjon til Tyskland.

– Jeg synes vi burde regulere immigrasjonen bedre. Tyskland burde begrense antallet migranter som slippes inn i landet, sa Hausens kone Theresa og mannen Stephan føyde til:

– Paraguay er etter vår erfaring, et kristent land og vi kommer fra en kristen kultur. Jeg føler at vi er på bølgelengde. I Tyskland oppfører muslimene seg generelt så provoserende, men at jeg sier dette burde kanskje ikke filmes. Det høres litt for hardt ut. Det ønsker vi ikke.

BBC sendte Stephans kommentarer uansett det uttalte forbehold.

Hana som hjelper nyankomne, sier at den siste bølgen av tyske innvandrere har helt andre grunner til å komme enn tidligere migranter:

– De ønsker å beskytte sine barn. Jenter blir plaget i det offentlige rom for ikke å dekke seg til. De blir voldtatt.
 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.